Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni antaa pakit hallituksen esitykselle sote-uudistuksesta: "Keskusta ei hyväksy Etelä-Savon pilkkomista"

Keskusta ei hyväksy maakuntajakoa 0:44
Keskusta ei hyväksy maakuntajakoa

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kritisoi hallituksen lakiesitystä sote-uudistuksesta.

Hallituksen esityksessä osa Etelä-Savon kunnista siirtyisi osaksi Pohjois-Savoa. Katri Kulmunin mukaan tämä ei käy keskustalle.

– Koska uudistus on venynyt vaalikaudesta toiseen niin siitä ei kyllä kannata tehdä yhtään sen monimutkaisempaa, kun se jo valmiiksi on. Me ajattelemme, että uudistus on saatava nopeasti voimaan ja siksi kannattaa mennä nykyisten maakuntien mukaisesti, Kulmuni kommentoi MTV Uutisille. 

Kulmuni otti kantaa hallituksen esitykseen myös Facebookissa.

– Keskustan eduskuntaryhmän linja on selvä – sote- ja maakuntauudistus tulee toteuttaa Uuttamaata lukuun ottamatta nykyisten maakuntarajojen mukaisesti. Maakuntien rajoja ei kannata tämän uudistuksen takia muuttaa eikä Keskusta hyväksy Etelä-Savon pilkkomista.

Kulmuni toi kirjoituksessaan esille myös rahoituksen, jonka pitäisi keskustan puheenjohtajan mukaan tasata paremmin alueellisia terveyseroja.

– Alueet, joilla ihmiset ovat nuorempia, terveempiä ja työllisyysaste on korkeampi, saavat rahoitusta vähemmän kuin alueet, joilla ihmiset käyttävät palveluita enemmän. Tällä vähennetään eriarvoisuutta. Kun sote-uudistuksen keskeinen tavoite on nimenomaan vähentää ihmisten välisiä terveyseroja eripuolilla Suomea myös, rahoituksen on oltava sellainen, joka tasaa eroja eikä kärjistä niitä.

Lue myös:

    Uusimmat