Mainos

Keskon Kinnunen: Osuustoiminnallinen kauppa yhteen

Keskon pääjohtaja Eero Kinnunen uskoo S-ryhmän ja Tradekan yhdistyvän. Hänen mukaansa ratkaisu on vain ajan kysymys ja markka on hyvä konsultti.

S-kauppojen markkinaosuus on tällä haavaa yli 23 prosenttia ja Tradekan yli 12 prosenttia. Anttilan myötä Keskon markkinaosuus on hieman yli 40 prosenttia ja Sentran omistuksessa olevien T-kauppojen noin viidennes.

Kinnunen uskoo, että lähitulevaisuudessa ihmiset voivat entistä enemmän hoitaa kaupoissa pankki-, vakuutus- ja postiasioitaan. Myös Alkon myymälät Kinnunen sovittaisi kaupan tiloihin.
-Alkon myymälät olisivat marketeissa erillisiä, valvottuja tiloja, joilla voisi olla yhteiset kassat vähittäiskaupan kanssa, Kinnunen sanoo.

Miedot juomat Kinnunen sen sijaan asettaisi päivittäistavarakaupan hyllyille. Kinnunen ei vielä ole keskustellut ehdotuksestaan Alkon pääjohtajan Ilkka Suomisen kanssa.

Alko puolestaan on ilmoittanut, että se joutuu lakkauttamaan lähes sata myymälää, jos mietoja alkoholijuomia aletaan myydä vähittäiskaupoissa.

Tradeka tyrmää

MTV3:n uutisten aamulla tavoittama Tradekan viestintäpäällikkö Riitta Raasakka-Niklander pitää Kinnusen ajatusta täysin mahdottomana. Lain mukaan Tradekalle vahvistettu, vuoteen 2003 voimassa oleva yrityssaneerausohjelma estää muutokset.

S-ryhmän pääjohtaja Jere Lahti puolestaan sanoo, että yhdistymisratkaisut olisivat jo yhtiöiden rakenteiden vuoksi mahdottomia. Hän toteaa, että liiketoimintakaupoista ei ole käyty keskusteluja eikä niitä ole tarve käydä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.