Kesko jatkaa hyvää tulosta koronan keskellä: kolmas vuosineljännes historian paras – koronaepidemian uskotaan silti vaikuttavan negatiivisesti joulumyyntiin

2:01
Kesko teki koronakeväänä ennätystuloksen, metsäyhtiö UPM:ssä iso pudotus

Yhtiö kuitenkin tunnustaa, että koronaepidemian pahentuminen vaikuttaisi negatiivisesti muuan muassa joulumyyntiin.

Päivittäistavarakauppa Kesko kertoo tehneensä heinä–syyskuussa konsernin historian parhaan tuloksen. Pääjohtaja Mikko Helander kertoo tiedotteessa, että konsernin myynti kasvoi kaikilla toimialoilla.

Vuosineljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto nousi 181,8 miljoonaan euroon, kun se oli vuosi sitten 152 miljoonaa. Liikevaihto laski 2 651,9 miljoonaan euroon 2 803,9 miljoonasta. Vertailukelpoinen liikevaihto kuitenkin nousi.

Konserni on tehnyt hyvää tulosta koronaepidemian aikana. Yhtiö kertoi ennätyksellisestä tuloksesta myös toisella vuosineljänneksellä, jolloin sitä siivittivät erityisesti vahva myynti päivittäistavarakaupassa sekä rakentamisen ja talotekniikan kaupassa.

Molempien liiketoimintojen myynti on yhtiön mukaan pysynyt hyvänä myös kolmannella vuosineljänneksellä. Samalla autokauppa on toipunut alkuvuoden laskusta.

Yhtiö antoi ensin heinä- ja sitten syyskuussa positiivisen tulosvaroituksen, ja se tarkentaa edelleen näkemyksiä koko vuoden tuloksesta ylöspäin. Tällä hetkellä yhtiö arvioi, että vuonna 2020 jatkuvien toimintojen vertailukelpoinen liikevoitto asettuu 530–570 miljoonaan euroon.

Yhtiö kuitenkin tunnustaa, että koronaepidemian tilanteen pahentuminen vaikuttaisi negatiivisesti muuan muassa joulumyyntiin.

– Koronatilanne on pysynyt hallinnassa Keskon toimintamaissa. Huoli covid-19-epidemian laajentumisesta ja yleisen talouskehityksen heikentymisestä on kuitenkin edelleen suuri, Helander sanoo tiedotteessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja