Keskisuomalainen suunnittelee useiden paperilehtien ilmestymispäivien karsimista – liipasimella muun muassa Etelä-Saimaa

Mediakonserni Keskisuomalainen suunnittelee useiden lehtiensä tilattavien paperilehtien ilmestymispäivien vähentämistä osana tehostamisohjelmaansa, yhtiö kertoo tiedotteessaan. 

Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo, että lähtökohtaisesti puhuttaneen yhden päivän vähentämisestä, mutta pohdinta on vasta alkamassa.

– Nyt ruvetaan nimenomaan pohtimaan ja tutkimaan. Selvitetään ja katsotaan, mikä on tarkoituksenmukaista, Kangaskorpi sanoi STT:lle tänään torstaina.

Suunnitelmat koskevat Forssan Lehteä, Etelä-Saimaata, Itä-Savoa, Länsi-Savoa, Kouvolan Sanomia, Kymen Sanomia, Iisalmen Sanomia ja Warkauden Lehteä.

Tehostamisohjelma koskee Keskisuomalainen-konsernia sen kaikkine tytäryhtiöineen. Toiminnan tehostamisella, rakenteellisilla muutoksilla ja uudelleenjärjestelyillä on henkilöstövaikutuksia, joiden laajuus selviää myöhemmin.

Keskisuomalaisen tytäryhtiö Lehtisepät on käynnistänyt muutosneuvottelut Lahden sanomalehtipainossa. Keskisuomalainen kertoo pyrkivänsä sanomalehtipainamisen tehostamiseen.

Tehostamisohjelmalla tavoitellaan konsernissa noin viiden miljoonan euron tehostumishyötyjä, jotka toteutuisivat tämän ja ensi vuoden aikana.

Kustannusten nousu syö kannattavuutta

Keskisuomalainen on laskenut näkymiään kuluvalle vuodelle. Se uskoo tämän vuoden liikevaihdon heikkenevän hieman viime vuoden tasosta ja operatiivisen vertailukelpoisen liikevoiton laskevan selvästi viimevuotisesta.

Keskisuomalaisen operatiivinen vertailukelpoinen liikevoitto oli viime vuonna 3,7 miljoonaa euroa ja liikevaihto 221 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan Keskisuomalainen-konsernin mediamyynnin näkymä on heikentynyt huonontuneen markkinatilanteen vaikutuksesta. Mediamyynnin näkymän ei arvioida parantuvan loppuvuoden aikana.

Liiketoiminnan kannattavuutta heikentää olennaisimpien kustannusten nousu, erityisesti sanomalehtipaperin viime vuonna voimakkaasti noussut hinta. Myös kevään palkkaratkaisujen vaikutukset heikentävät kannattavuutta, kertoo yhtiö.

Lue myös:

    Uusimmat