Mainos

Keski-Euroopan tulvissa useita uhreja

Sveitsin ja Italian tulvien uhrien määrän pelätään nousevan useisiin kymmeniin. Sveitsissä mudan alle hautautuneita ihmisiä yritetään kuumeisesti etsiä ja pelastaa; samaan aikaan Italiassa tilanne vain pahenee.

Pelastusviranomaiset uskovat, että sveitsiläisessä kylässä mutavyöryn alle jääneistä 13 ihmisestä jotkut saattavat olla vielä hengissä.

Pelastusmiehet ovat kuulleet naisen hätähuutoja vyöryn hautaamasta rakennuksesta.

Rankkasateiden nostattamat tulvat ovat tähän mennessä vaatineet jo yli kahdenkymmenen ihmisen hengen Etelä-Sveitsissä ja Pohjois-Italiassa.

Tulvatilanne paheni Koillis-Italiassa viime yönä, kun sateet eivät hellittäneet. Italian hallitus onkin julistanut hätätilanteen Piemonten ja Valle d'Aostan alueille, jossa seitsemän ihmisen pelätään kuolleen ja liikenneyhteydet ovat olleet poikki. Aostan laaksossa sai viikonvaihteessa surmansa viisi ihmistä Fenisin kylässä sattuneessa mutavyöryssä ja kahden pelättiin kuolleen, kun tulviva joki pyyhkäisi heidät mukaansa, kertoi uutistoimisto Ansa.

Lisäksi vedentulo on haitannut liikenneyhteyksiä Milanoon ja Torinoon sekä katkonut sähköjä ja viestiyhteyksiä. Vesi vei mennessään muun muassa useita siltoja.

Sveitsissä Gondon alppikylässä mutavyöryn jäljiltä on kateissa kolmetoista ihmistä, joiden pelätään kuolleen. Liikenneyhteyksien katkettua Valais'n alue oli saarroksissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.