Mainos

Keskeytynyt Finnairin lento saapui aamulla

Moottorin turbiinin siivekkeestä irtosi pieniä osia, mutta moottori ei sammunut. Matkustajille ei aiheutunut vaaraa, kerrotaan Finnairista.

Teknisen vian vuoksi myöhästynyt Finnairin lento Pariisista Helsinkiin laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle viideltä tänä aamuna kuusi tuntia aikataulustaan myöhässä.

Finnairin viestintäpäällikkö Taneli Hassinen kertoo, että lennon AY 874 matkustajille ei onnistuttu järjestämään korvaavaa lentoa, joten he pääsivät Helsinkiin vasta aamulla.

Ongelmat saivat alkunsa eilen kun Airbus 321 -kone oli matkalla Helsingistä Pariisin. Se joutui tekemään hätälaskun Hampuriin vähän ennen iltakuutta.

Lennolla AY 873 olleen koneen toisesta moottorista kuuluu pieni pamahdus, sen värinäarvot kohosivat ja tehot putosivat, jolloin kapteeni päätti laskeutua Hampuriin Saksaan.

- Moottorin turbiinin siivekkeestä oli irronnut pieniä osia, jotka vaurioittivat moottoria. Moottori ei kuitenkaan sammunut itsestään eikä sitä tarvinnut sammuttaa, Hassinen kertoo.

Moottorin vika aiheutti Hassisen mukaan värinää myös koneen rungossa, ja tämän saattoi tuntea myös matkustamossa. Mitään vaaraa tai dramatiikkaa ei kuitenkaan aiheutunut matkustajille, hän vakuuttaa.

Lasku sujui hyvin, eikä kukaan loukkaantunut. Koneessa oli 160 matkustajaa.

Airbus jäi Hampuriin korjattavaksi. Finnair on toimittanut sinne varamoottorin ja kone palaa Suomeen torstaina tai perjantaina.

Finnair lähetti Helsingistä toisen koneen hakemaan matkustajat Hampurista. Lennon piti olla Pariisissa kello 18.10, mutta uusi kone pääsi sinne vasta puolen yön aikaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.