Mainos

Kesäsäässä kolea yksityiskohta – edellisen kerran 24 vuotta sitten

Kesäsää jatkuu vaihtelevana myös ensi viikolla. Hellelukemia ei hätyytellä missään päin Suomea.

MTV:n meteorologin Liisa Rintaniemen mukaan Suomessa on koko viikon etelänpuoleinen ilmavirtaus, mutta lämpötilat pysyvät maltillisina. Paras päivä auringonottoon on maanantai ja silloinkin vain Etelä-Suomessa.

– Se on ainoa päivä, kun voi luvata täysin poutaa. Etelässä on aurinkoistakin ja lämpötila voi nousta ylimmillään 17–18 asteeseen. Muualla maassa on poutaista, mutta pilvistä. Pohjanmaalla on vesikuurojen mahdollisuus, Rintaniemi sanoo.

Etelässä harvinaisen vilpoisaa

Tiistaina sää näyttää jo epävakaisemmalta ja etelässä saattaa jyrähdellä ukkonen. Lämpötila on 15–16 astetta. Keskiviikkona kuurot painottuvat maan keski-ja pohjoisosaan.

– Viikon puolivälissä hellemassa menee aivan meidän itäpuolelta. Ei se kaukana ole, mutta ei ole oikein toivoa, että se tulisi tänne. Viikon loppua kohti mennessä kuurosateita tulee. Ei kuitenkaan lohdutonta, välissä on kivoja aurinkoisia hetkiä.

Lakkiaisviikonlopun säästä on Rintaniemen mukaan vaikea sanoa mitään varmaa.

Etelässä kesäsää on ollut jopa poikkeuksellisen koleaa. Ilmatieteen laitos tviittasi sunnuntaina, että lämpötila ei ole kivunnut vieläkään yli 20 asteen laajassa osassa Etelä-Suomea.

Viimeksi 20 asteen ylitystä saatiin odottaa etelässä näin pitkään vuonna 1991 eli 24 vuotta sitten. Rintaniemen mukaan on hyvin mahdollista, että 20 astetta ei ylity tälläkään viikolla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.