Mainos

Kesärenkaat mielessä, mutta sitten iskikin lumituisku – vain harva perunut renkaanvaihtoaikansa

Keväinen keli sai monet varaamaan ajan renkaanvaihtoon hyvissä ajoin etenkin Etelä-Suomessa. Mutta mitä tehdä nyt, kun taivaalta tuhnuttaa lunta tuntikaupalla?

– Yllättävänkin moni on tullut paikalle renkaanvaihtoon. Iltapäivän tilanteesta ei vielä osaa sanoa, ehkä peruutuksia tulee lisää, kertoo Helsingin Herttoniemen Vianorin päällikkö Jan Nordman.

MTV Uutisten soittokierros paljastaa, että vain harva on lähtenyt perumaan renkaanvaihtoaikaansa. Herttoniemen Vianorissa joka viides tälle päivälle varanneista on perunut aikansa, Espoon Olarin Vianorissa vain 5–10 prosenttia.

– On tuossa varmaan kymmenkunta peruutusta tullut. Mutta on täällä näitä rohkeita, jotka ihan tyylikkäästi tänne ajaa, ja naurahtaa, että toivottavasti päästään menemään eteenpäin, Olarin liikkeen myyjä Jouni Kansanen sanoo.

Konalan Rengasmarketilla on yhä hiljaista: Ei peruutuksia, ei tosin juuri varauksiakaan.

– Kyllä meiltä aikoja varaillaan reilusti, mutta viikon parin päähän, kun moni lähtee vielä pääsiäisenä matkoille, myyjä-asentaja Iina Jokiranta kommentoi.

Jan Nordman Herttoniemen Vianorilta korostaa, että etenkin pääkaupunkiseudulla kaikki päätiet ovat yhä sulana, vaikka lunta on tupruttanut koko yön.

– Lisäksi viikonlopulle on luvattu lämmintä. Mutta ymmärrän, jos vähän syrjemmille pikkuteille ajelee ja vähän pohjoisemmaksi, niin sitten syytä olla talvirenkaat alla.

Todellinen renkaanvaihtorumba on alkamassa vasta ensi viikon puolivälin jälkeen.

– Silloin on jo kaikki ajat varattuna, Nordman jatkaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.