Kesäkurpitsamoussaka ja punajuuri-omenasalaatti

Kesäkurpitsamoussaka (4 annosta)

  • 1 kg perunaa
  • 400g jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 3 tomaattia
  • suolaa ja mustapippuria
  • juustokastike:
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 l maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 150 g juustoraastetta

Ruskista liha ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa perunat, kesäkurpitsat ja tomaatit viipaleiksi. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä ja kaada kattilaan kuumennettu maito. Anna kastikkeen suurustua koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele vuoka ja lado raaka-aineet sinne kerroksittain. Ripottele väleihin hieman suolaa ja pippuria. Jätä pinnalle kerros perunaa ja päälle hieman juustokastiketta. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Ruoka on valmista kun perunat ovat pehmeitä.

Punajuuri-omenasalaatti (4 annosta)

  • 2 keitettyä punajuurta
  • 2 omena
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus sokeria
  • suolaa

Leikkaa punajuuret ja omenat ohuiksi suikaleiksi ja sekoita ne keskenään. Sekoita balsamiviinietikka, oliiviöljy, sokeri ja suola keskenään ja kaada se salaatin joukkoon. Sekoita ja tarjoile.

Resepti: Alex Nurmi/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat