Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kesäkurpitsacurry ja paprikanuudelit- tai riisi

Julkaistu 24.08.2003 16:25(Päivitetty 10.02.2005 15:01)

Kesäkurpitsacurry

(4 annosta)

Kuvaaja: Arto Hallakorpi

Kuvaaja: Arto HallakorpiKuvaaja: Arto Hallakorpi
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 1 pieni omena
  • 3 - 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1,5 tl currya
  • 1 tuore chilipaprika hienonnettuna tai 1 - 0,5 tl punaista chilirouhetta
  • 0,5 tl jauhettua kanelia
  • suolaa tai soijakastiketta
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 tl hunajaa
  • tuoreyrttejä esim. oreganoa, korianteria tai basilikaa
  • 1. Pese ja halkaise kesäkurpitsa. Koverra pehmeä sisus pois, halkaise puolikkaat ja paloittele ne sekä tomaatit isoiksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli ja omena. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  • 2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa. Lisää curry, chili ja kaneli. Anna mausteiden kiehahtaa kunnolla. Lisää valkosipuliviipaleet ja sipuli- sekä omenasilput. Pehmitä aineita 2 minuuttia.
  • 3. Lisää kesäkurpitsapalat ja jatka paistamista kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja pehmenneet hiukan.
  • 4. Lisää tomaatit, suola tai soijakastike, pippuri, hunaja ja yrttisilppu. Anna ruoan hautua 2 - 5 minuuttia.
  • Nauti paprikanuudeleiden tai -riisin kanssa.

Paprikanuudelit- tai riisi

(4 annosta)

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • 500 g kypsää nuudelia tai basmatiriisiä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • persiljaa silputtuna

Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää paprikasuikaleet ja ruskista ne kevyesti. Lisää nuudelit tai riisit pannuun ja kuumenna kuumalla lämmöllä niin että niiden pintaan tulee hiukan väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljasilpulla.

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."