Julkaistu 24.08.2003 16:25(Päivitetty 10.02.2005 15:01)
Kesäkurpitsacurry
(4 annosta)
Kuvaaja: Arto HallakorpiKuvaaja: Arto Hallakorpi
1 kesäkurpitsa
2 tomaattia
1 sipuli
1 pieni omena
3 - 4 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
1,5 tl currya
1 tuore chilipaprika hienonnettuna tai 1 - 0,5 tl punaista chilirouhetta
0,5 tl jauhettua kanelia
suolaa tai soijakastiketta
rouhittua mustapippuria
2 tl hunajaa
tuoreyrttejä esim. oreganoa, korianteria tai basilikaa
1. Pese ja halkaise kesäkurpitsa. Koverra pehmeä sisus pois, halkaise puolikkaat ja paloittele ne sekä tomaatit isoiksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli ja omena. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa. Lisää curry, chili ja kaneli. Anna mausteiden kiehahtaa kunnolla. Lisää valkosipuliviipaleet ja sipuli- sekä omenasilput. Pehmitä aineita 2 minuuttia.
3. Lisää kesäkurpitsapalat ja jatka paistamista kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja pehmenneet hiukan.
4. Lisää tomaatit, suola tai soijakastike, pippuri, hunaja ja yrttisilppu. Anna ruoan hautua 2 - 5 minuuttia.
Nauti paprikanuudeleiden tai -riisin kanssa.
Paprikanuudelit- tai riisi
(4 annosta)
1 rkl rypsiöljyä
1 punainen paprika suikaleina
500 g kypsää nuudelia tai basmatiriisiä
suolaa
rouhittua mustapippuria
persiljaa silputtuna
Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää paprikasuikaleet ja ruskista ne kevyesti. Lisää nuudelit tai riisit pannuun ja kuumenna kuumalla lämmöllä niin että niiden pintaan tulee hiukan väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljasilpulla.