Kesäfestareiden peruminen on kova kolaus suomalaisille – Ilosaarirockin kävijöiltä sataa palautetta: "Onhan täällä surullinen tunnelma"

9:22
Mitä on kesä ilman festareita? Katso Ilosaarirockin vastaavan tuottajan haastattelu MTV Uutiset Livestä!

Kesän festivaalien peruminen on kova kolaus suomalaisille, joille festarit ovat kesän kulta-aikaa. Hallitus linjasi, että yli 500 henkilön yleisötapahtumat on peruttava ainakin heinäkuun loppuun saakka.

Yksi Suomen suurimpiin festivaaleihin kuuluva, Joensuussa järjestettävä Ilosaarirock on myös peruttu, kertoo festivaalin vastaava tuottaja Petri Varis.

– Onhan täällä surullinen tunnelma, Olemme saaneet ihmisiltä paljon palautetta ja kommentteja, joten surullisuus alkaa iskeä itseenikin.

Monille festivaaleille peruminen on taloudellisesti kova kolaus. Niin myös Ilosaarirockille.

– Tämä tulee maksamaan meille satoja tuhansia euroja. Totuus selviää lopulta lähiviikkojen aikana, kun laskelmat tehdään.

Varis kertoo kuitenkin olevansa tyytyväinen siihen, että hallitus linjasi asiasta tiukasti. Osalla festivaaleista voi olla mahdollisuus saada sitä kautta korvauksia vakuutuksesta.

– Tilanne on vaikea kaikille, myös artisteille. Kaikki tapahtuu vauhdilla ja kaikilla on rahat kiinni kesän keikoissa. Hyvässä yhteisymmärryksessä olemme kuitenkin saaneet asiat hoidettua, Varis kertoo.

Katso MTV Uutiset Livestä koko Ilosaarirockin vastaavan tuottajan haastattelu sekä minkälaisia mietteitä tuleva kesä herättää kulttuuritoimittajassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja