Mainos

Kerttu Törnqvist kuoli

Entinen eduskunnan varapuhemies Kerttu Törnqvist on kuollut.

Kerttu Törnqvist


Entinen sosiaalidemokraattien kansanedustaja ja eduskunnan varapuhemies Kerttu Törnqvist kuoli tänään Lieksassa vaikean sairauden uuvuttamana. Törnqvist oli sairastanut syöpää useamman vuoden. Hän oli kuollessaan 59-vuotias.

Lieksalainen Törnqvist toimi 15 vuotta Pohjois-Karjalan vaalipiirin kansanedustajana vuosina 1983-1998. Hänet valittiin eduskunnan toiseksi varapuhemieheksi vuosina 1996-1998. Puhemiehistöön kuuluivat tuolloin Törnqvistin lisäksi nykyinen puhemies Riitta Ousukainen (kok.) ja ensimmäinen varapuhemies Mikko Pesälä (kesk.), nykyinen europarlamentaarikko.

Kerttu Törnqvist tuli politiikkaan kaupan alalta: hän oli aikanaan E-liikkeessä myyjänä, myymälänhoitajana ja myymäläemäntänä. Lieksan kaupunginvaltuustossa Törnqvist istui vuodesta 1976 lähtien, valtuuston puheenjohtajana 1989. Törnqvist valittiin kahdesti presidentin valitsijamieheksi: hän oli valitsemassa sosiaalidemokraattien Mauno Koivistoa presidentiksi 1982 ja 1988.

Politiikan ohella Kerttu Törnqvist oli aktiivinen kotia, perhettä ja vanhusten hoitoa edistävissä kansalaisjärjestöissä. Hän toimi mm. Suomen 4H-liitossa, Hyvä Koti ry:ssä ja Vanhustyön keskusliitossa.

Puoluetoverit arvostivat Törnqvistiä valoisana ja elämänmyönteisenä poliitikkona ja aitona ihmisenä, joka osasi tarvittaessa sanoa asiat suoraan räväkästikin. Törnqvist syntyi 18. maaliskuuta 1942 Pielisjärvellä pohjois-karjalalaiseen pienviljelijäperheeseen. Hän oli kolmen lapsen äiti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.