Kerttu Niskanen Suomen ykköstykkinä Tourille – päävalmentajalta lupaava ennuste Krista Pärmäkosken kisakunnosta

Kerttu Niskanen ja parasta kuntoaan vielä hakeva Krista Pärmäkoski ovat Suomen hiihtomaajoukkueen menestystoivot vuodenvaihteessa alkavalla Tour de Skillä.

Suomen joukkue koki kaksi takaiskua aivan Tour de Skin alla, kun Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola ilmoittivat jättävänsä kiertueen väliin.

Hakolan ja Niskasen poisjääntien vuoksi katseet kääntyvät Krista Pärmäkoskeen ja Kerttu Niskaseen, jotka kantavat Suomen menestystoivoja perinteikkäällä Tourilla. Päävalmentaja Teemu Pasanen haluaa kuitenkin keskittyä yksittäisiin kilpailuihin, eikä kokonaiskisan tuloksiin.

– Odotan, että saamme yksittäisiä hyviä kansainvälisiä kisoja urheilijoille. He saavat mittaria, missä tällä hetkellä mennään. Se on ehkä se tärkein. En niinkään lähde peilaamaan sitä kokonaiskilpailutulosta, Pasanen listaa odotuksiaan.

Kerttu Niskanen osoitti Rukan maailmancupissa olevan hyvässä kunnossa. Hän lähteekin kiertueelle Suomen ykköstykkinä, sillä Pärmäkosken kisakunto ei ole vielä ollut aivan maailman kärkitasoa. Pasanen uskoo Niskasen voivan yltää yksittäisissä kilpailuissa jopa palkintokorokkeelle.

– Kerttu näytti Rukalla olevansa parhaassa vireessä, ja joulukuun harjoittelukin on näyttänyt hyvältä. Kyllä sieltä voi TOP 6 sijoja ja jopa palkintosijojakin.

Pärmäkosken osaltakin on lupa odottaa parempia suorituksia.

– On parempaa luvassa. Rovaniemen leirillä meno näytti jo selkeästi paremmalta. Olen luottavainen siitä, että tilanne menee koko ajan parempaan suuntaan, Pasanen summaa Pärmäkosken kisakuntoa.

Lue myös:

    Uusimmat