Mainos

Kerstin Campoy sai lapsensa

Jämsän käräjäoikeus päätti torstaina antaa Kerstin Campoylle kahden alaikäisen lapsensa huoltajuuden. Samalla käräjäoikeus velvoitti lasten amerikkalaisen isän Miguel Campoyn suorittamaan kummallekin lapselle erikseen elatusapua 650 markkaa kuukaudessa 1.11. 1996 lähtien.

Kerstin Campoyn lasten huoltajuuskiista nousi otsikoihin viime syksynä, kun korkein oikeus päätti viime vuoden syyskuussa määrätä lapset heti palautettaviksi Yhdysvaltoihin Miguel Campoyn vaatimuksesta. Kerstin Campoy ei alistunut päätökseen vaan pakoili lastensa kanssa ympäri Suomea.

Jämsän käräjäoikeus antoi lokakuun puolivälissä väliaikaisen määräyksen lasten huoltajuudesta Kerstin Campoylle. Nyt tehdyssä päätöksessä Jämsän käräjäoikeus katsoi olevansa edelleen toimivaltainen tutkimaan Kerstin Campoyn vaatimusta saada lasten huoltajuus itselleen korkeimman oikeuden aiemmasta päätöksestä huolimatta.

Jämsän käräjäoikeuden mielestä lasten huoltajuuskysymys on ratkaistava lapsen edun mukaisesti. Oikeus ei löytänyt syitä, joiden mukaan huoltajuuden myöntäminen Kerstin Campoylle olisi lasten etujen vastaista.

Lasten isä Miguel Campoy ei vastannut oikeuden lähettämiin hakemusasiakirjoihin lasten huoltajuudesta eikä elatusmaksuista. Mikäli vastapuoli valittaa päätöksestä, asian käsittely jatkuu Vaasan hovioikeudessa. Myös kysymys KO:n luovutuspäätöksen täytäntöönpanosta puidaan vielä Vaasan hovioikeudessa.

Kerstin Campoy tyytyväinen

Kerstin Campoy pitää Jämsän käräjäoikeuden päätöstä hyvänä.
-Tätä päätöstä on jo odotettu vuodesta 1995 lähtien. Uskon, että asia jää tähän. Miguel Campoy ei edes vastannut vaatimuksiini. Voi tietysti olla, että tämä on tyyntä myrskyn edellä, hän arvioi torstaista käräjäoikeuden päätöstä.

Vuonna 1995 alkanut oikeusprosessi on ollut kaikkine käänteineen hyvin raskas Kerstin Campoylle.
-Minulle tämä on ollut painajainen. En suosittele tällaista kenellekään. Lapset ovat jo unohtamaan päin. Nyt yritetään laittaa elämä järjestykseen.
-Toinen lapsi menee ensi vuonna jo kouluun. Pitkästä aikaa heillä on mahdollisuus saada omia ystäviä ja leikkiä tutuilla paikoilla.

Uudesta elämästä kertoo sekin, että Kerstin Campoy aikoo vaihtaa mahdollisimman pian oman ja lastensa sukunimen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.