Mainos

Kenttäväen arvosanat Korhoselle heikkenivät jälleen

Puoluesihteeri Jarmo Korhosen suosio omiensa joukossa jatkaa laskuaan. Tänä keväänä enää kolmannes kenttäväestä on sitä mieltä, että Korhonen on onnistunut puoluesihteerinä hyvin. Vielä kaksi vuotta sitten 72 prosenttia keskustan kenttäväestä katsoi hänen onnistuneen tehtävässään hyvin ja vuosi sitten hyvän arvosanan antoi 54 prosenttia piiritoimikuntien jäsenistä.

Vastaavasti niiden osuus, jotka katsovat Korhosen onnistuneen huonosti, on kahdessa vuodessa moninkertaistunut. Nyt heitä on 37 prosenttia MTV:n uutis- ja ajankohtaistoimituksen kyselyyn vastanneista piiritoimikuntien jäsenistä.

Risuja ja ruusuja kentältä

Toisaalta Korhosen tukijat pitävät häntä erinomaisen onnistuneena ja toivovat hänen pyrkivän edelleen puoluesihteeriksi.

- Jarmo on jämäkkä ja antaa selvät vastaukset. Hän ei ole semmoinen jaarittelija ja tuhisija, sanoo Teuvo Nyman Pohjois-Pohjanmaan piiritoimikunnasta.

- Hän on hoitanut hommansa ja hankkinut puolueelle rahaa, väärinkäytöksiä ei ole löydetty. Nymanin mukaan vanha tupailtamentaliteetti on mennyttä elämää eikä sellaisella saada puolueen rahoitusta hoidettua.

Myös Etelä-Pohjanmaalta Korhonen saa tukea.

- Meillä Suomessa on ollut sellainen periaate, että haukuttiin tai ei, niin jos miehet tai naiset tekee työnsä hyvin, niin kyllä he silloin saavat jatkaa, jos heillä tahtoa siihen on. Näin toteaa Etelä-Pohjanmaan piirin varapuheenjohtaja Jukka Saarimäki. Hän pitää esimerkiksi vaalirahakohua osin jopa huvittavana.

Korhosen laskenut arvostus kertoo siitä, etteivät kaikki kuitenkaan ole tyytyväisiä puoluesihteerin tapaan hoitaa asioita.

Etelä-Hämeen piiritoimikunnan jäsen Marjut Kallioinen odottaa, että vaaliraha-asioita vielä selvitettäisiin. Hänen mukaansa puolueen vaalirahoitussotkut ovat syöneet luottamusta kentällä.

- Ehdottomasti. Kuntapäättäjillä on enemmän kuin selittelemistä kaikille muille. Kun oma luotto menee omiin, niin se on kaikista pahinta.

Keskustalle valitaan uusi puoluesihteeri kesäkuun puoluekokouksessa. Jarmo Korhonen ei ole vielä kertonut, asettuuko hän ehdolle.

MTV:n uutis- ja ajankohtaistoimituksen kyselyyn vastasi tänä keväänä 273 Keskustan piiritoimikuntien jäsentä eli 71 prosenttia. Vastaavat kyselyt toteutettiin myös 2008 ja 2009.

Lähde: MTV:n uutis- ja ajankohtaistoimituksen kyselyt piiritoimikuntien jäsenille 2008-2010

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.