Kempeleläiset epäillystä teinin raiskaustapauksesta: "Ei täällä enää uskalla asua ja liikkua"

Poliisi tutkii sunnuntai-iltana Pohjois-Pohjanmaalla Kempeleessä tapahtunutta 14-vuotiaan tytön raiskausta. MTV Uutiset kysyi paikallisilta ihmisiltä, kuinka tapaus on vaikuttanut heidän turvallisuudentunteeseensa. Kaikki paitsi yksi heistä halusivat vastata nimettömänä.

Kempeleläinen Aini Lukkari sanoo uskovansa, että tapaus herättää paljon keskustelua ja negatiivisia tunteita. 

– Uskon kyllä, että ihmiset menevät varovaisemmaksi. Herättää varmaan pelkoa ja mietitään varmaan tarkemmin vapaata liikkumista.

– Minua ei tällä hetkellä pelota, mutta varmaan mietin, missä liikun, liikunko yksin ja mihin aikaan.

Lukkarilla on itsellään kolme aikuista tytärtä. Hän kertoo miettineensä myös heidän turvallisuuttaan.

– Eihän sen niin pitäisi olla, mutta itsekin voi vaikuttaa omaan liikkumiseen ja sen turvallisuuteen, että ei ota mitään riskejä. Yksi tyttäristäni asuu Kuopiossa. Olen sanonut, että äiti maksaa, ota taksi aina, jos olet iltaa istumassa. Älä lähde kävelemään.

Paikkakunnalla asuva, nimettömänä pysyttelevä 22-vuotias nainen sanoo, että tapaus on saanut myös hänet miettimään omaa liikkumistaan.

– Aikaisemmin olin ihan huoletta illalla. Voi olla, että lenkit siirtyvät vähän aikaisempaan. En ainakaan yksin uskalla lähteä tuonne kuljeksimaan.

Nainen uskoo, että tapaus tulee vaikuttamaan ainakin hänen naispuolisten ystäviensä liikkumiseen iltaisin.

Kempeleläinen kahden lapsen isä kertoo, että raiskaustapauksesta kuuleminen tuntui uskomattomalta, sillä hän asuu lähellä tapahtumapaikka. Paikkakunnan turvallisuus on hänestä muuttunut.

– Ennen tuntui turvalliselta, mutta en tiedä nykyään. Moni on sanonutkin, että ei täällä enää uskalla asua ja liikkua.

"Täällä on huonot katuvalot"

Asematieltä tavoitetut kaksi naista ja mies kertoivat myös asuvansa tapahtumapaikan lähistöllä.

– Onhan se aina ikävää tuollainen, varsinkin kun tuossa vieressä tapahtuu. Asumme tässä lähellä ja se tapahtui ihan meidän kulmilla.

Kolmikosta kukaan ei nähnyt poliisioperaatiota eilen illalla. Epäilyt kuitenkin kohdistuivat läheisessä vastaanottokeskuksessa asuviin turvapaikanhakijoihin.

– Jos he olivat ulkomaalaistaustaisia ja alaikäisiä, niin tässähän niitä asuu. Tarkempaa tietoa ei kuitenkaan ole, että voihan ne olla muitakin.

Kolmikko kertoo, että tapaus on jo vaikuttanut etenkin vanhempien huoleen lastensa turvallisuudesta. Nuoria tyttöjä on heidän mukaansa kielletty liikkumasta pimeällä ja jotkut vanhemmat ovat kieltäneet pieniä lapsiaan olemasta yksin pihalla.

– Varsinkin, kun tämä on aika pimeää seutua, täällä on huonot katuvalot.

– Tapahtumapaikalla Asematiellä ei ole valoja. Se on ihan pimeä, koska siinä on rakennettu asemaa.

Silminnäkijä kertoo: Näin raiskaajaepäillyt otettiin kiinni 2:04

Lue myös:

    Uusimmat