Mainos

Kemiallinen karvanpoistoaine voi aiheuttaa vakavia ihovaurioita

Ihokarvan poistoon tarkoitettuja voiteita, geelejä ja vaahtoja on syytä käyttää harkiten ja varovasti. Varsinkin herkkäihoisille kemialliset karvanpoistoaineet voivat aiheuttaa pahoja ihovaurioita. Etenkin kasvoilla käytettyinä ne saattavat saada aikaan todella pahaa jälkeä, ja vammat voivat olla pysyviä.

Saatuaan aineista useita valituksia Kuluttajavirasto testautti kaikki kuusi markkinoilla olevaa kemiallista karvanpoistotuotetta. Koostumuksen lisäksi myös tuotteiden pakkausmerkinnät tarkistettiin.

-Osassa tuotteista aineen käyttö kasvoilla kiellettiin, toisissa sitä suorastaan suositeltiin. Joissakin käyttöohjeissa kerrottiin, että herkkäihoisten pitää välttää auringonottoa ja deodorantin käyttöä vuorokauden verran karvanpoiston jälkeen, mutta toisissa siitä ei ollut minkäänlaista mainintaa, kertoo Kuluttajaviraston erikoistutkija Eeva-Liisa Sainio.

Koostumukseltaan kaikki kuusi ainetta ovat Sainion mukaan varsin samankaltaisia. Kaikissa niissä vaikuttava aine on tioglykolihappo, joka voi aiheuttaa vakaviakin allergisia oireita, ihoärsytystä, rakkuloita ja pigmenttivaurioita. Korkean alkaalipitoisuutensa vuoksi karvanpoistoaineet saattavat myös syövyttää ihoa. Tämän vuoksi kaikissa happoa sisältävissä tuotteissa pitäisi Kuluttajaviraston mukaan olla selkeät varoitusmerkinnät.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.