Kela: Työnantaja voi saada korvauksen työterveyshuollossa annetuista koronarokotuksista

1:16
Katso myös video: Koronarokotukset alkoivat ympäri Eurooppaa – "Ei tuntunut missään", totesi 91-vuotias ruotsalaisrouva

Kansaneläkelaitos (Kela) kertoo tiedotteessaan, että työnantajan on mahdollista saada korvauksia työterveyshuollossa syntyvistä koronarokotekuluistaan.

– Rokotusten toteuttamisessa ja rokotustietojen kirjaamisessa täytyy noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeita, Kela huomauttaa.

Kela korvaa työnantajille työterveyshuollossa annettuja koronarokotuksia osana ehkäisevää työterveyshuoltoa, jos työnantaja on maksanut koronarokotuksista aiheutuneet kustannukset.

– Kela maksaa korvauksen vain rokotuksen antamisesta aiheutuneista kustannuksista. Rokotevalmisteesta ei makseta työterveyshuollon korvausta, koska ne ovat palveluntuottajalle maksuttomia.

THL seuraa rokotusten toteutumista, tehokkuutta ja turvallisuutta. Näin ollen työterveyshuollossa on myös huolehdittava siitä, että tieto rokottamisesta siirtyy potilastietojärjestelmiin.

– Jokaisesta annetusta rokoteannoksesta on tallennettava rokotustieto sähköiseen potilastietojärjestelmään ja automaattisesta tiedonsiirrosta kansalliseen rokotusrekisteriin on huolehdittava, Kela muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja