Mainos

Keikkalentäjä Suomen palkkatilanteesta: Huippupalkkaa saa Aasiassa

Hyvää palkkaa haluavien lentäjien kannattaa suunnata Aasiaan, sanoo kansainvälisillä markkinoilla keikkalentäjänä toimiva Markku Lehti. Aasiassa on lentäjäpula, mikä on nostanut alueella lentäjin palkkoja.

— Yleisesti voi sanoa, että keskimääräinen ansiotaso on laskenut lähemmäs normaalia tasoa, mutta kyllä vielä varsin hyvillekin palkoille pääsee, kun lähtee esimerkiksi Hong Kongin suuntaan, jossa parhaat maksajat ovat nykyisin. Mutta Euroopassa aloittelevan perämiehen palkka alkaa muutamasta tonnista kuukaudessa. Jos pääsee vähän isompaan koneeseen, palkka nousee noin viiteen tonniin kuussa. Lentokapteenien palkka on tuosta puolitoista tai kaksinkertainen yhtiöstä riippuen, Lehti sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Suomalaisilla lentäjillä on Lehden mukaan maailmalla kysyntää.

— Yleisesti lentäjien markkinat ovat parantumaan päin. Alalla on vallinnut matalasuhdanne, mutta riippuen miten halukas on lähtemään vähän kauemmaksi, niin töitä aina löytyy.

Liikennelentäjäliitto hyväksyi eilen Finnairin kanssa neuvotellun säästösopimuksen. Sopimuksessa päästiin yhteisymmärrykseen muun muassa rakenteellisista muutoksista voimassaolevaan työehtosopimukseen. Muutokset eivät ole suoria palkanalennuksia, mutta jatkossa saman ansiotason saavuttamiseksi joutuu vuosi vuodelta tekemään enemmän työtä.

(MTV3)

Katso lentäjä Markku Lehden haastattelu: (Huomenta Suomi 24.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.