Kehuttu ravintola tuhoutui täysin Lahden tulipalossa – omistaja järkyttynyt: ”En voi tehdä mitään, istun ja katson paikkoja”

Lahden ostoskeskuksessa tuhoisa palo:"Kitkerää ja myrkyllisen hajuista" 0:48

Boho Kitchen & Cafe -ravintolan oli määrä tarjoilla tänään lounaalla syyrialaista lihapataa, porkkana-zaatarkeittoa sekä kana-shakriyaa eli kanaa jugurttikastikkeessa. Huomenna luvassa olisi ollut arabialainen brunssi. 

Delvin Khuristanin perustama ravintola on tarjoillut Mukkulan kauppakeskuksessa lahtelaisille ruokaa päivittäin vaihtuvista Välimeren maista. Ruokia on ollut niin Ranskasta ja Italiasta kuin myös Levantista ja Pohjois-Afrikasta.

Tänä aamuna kaikki kuitenkin muuttui, kun tuli tuhosi jopa 800 neliömetriä liiketiloja ostoskeskuksen länsipäästä. Khuristanin ravintola oli tuhoutuneiden liiketilojen joukossa. Palossa tuhoutui myös muun muassa kukkakauppa ja parturinliike.

"En osaa sanoa vielä mitään"

Khuristan on tapahtumista järkyttynyt.

– Olen shokissa. En osaa sanoa vielä mitään, Khuristan kertoo MTV Uutisille.

Khuristan avasi Boho Kitchen & Cafen vasta huhtikuussa. Ravintola sai vain reilu kuukausi sitten kehuvan arvion Etelä-Suomen Sanomilta. Hänellä on aiemmin ollut ravintoloita pääkaupunkiseudulla.

Palo oli hyvin voimakas. Sen syttymissyystä syttymissyystä ei ole vielä mitään tietoa ja poliisi tutkii asiaa.

Khuristan sai tiedon palosta aamulla  ja kävi katsomassa tuhoutunutta ravintolaansa.

– Mitä voin tehdä? En mitään. Istua ja katsoa paikat.

Boho Kitchen & Cafe päivitti iltapäivällä Facebook-sivuaan. Päivityksessä ravintola kiitti asiakkaitaan ja kertoi ravintolan olleen ehdolla Lahden parhaaksi lounaspaikaksi. Päivityksessä sanottiin myös, että ravintolatoiminnan mahdollisesta jatkosta kerrotaan myöhemmin.


Khuristan odottaa poliisitutkimusta palon syistä.

– Toivottavasti saadaan tietää, onko joku tehnyt tämän tai mistä syystä tämä on tapahtnut.

Poliisi kertoi iltapäivällä epäilevänsä paloa tahallaan sytytetyksi.

Palosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja. Muutkin kuin tuhoutuneet osat rakennuksesta kärsivät savuvahinkoja. Jälkiraivaus jatkuu ainakin iltapäivään asti.

Juttua täydennetty klo 16.06 tiedolla poliisin epäilemästä tuhopoltosta ja ravintolan Facebook-päivityksellä.

Lue myös:

    Uusimmat