KD-nuorten ex-puheenjohtajalle tuomio: Laiminlöi työtaakan alle uupuneen työntekijän tilanteen

Työuupuneen painajainen - Ex-suorittajat kertovat 11:17
Ex-suorittajat kertovat: Tällainen on työuupuneen painajainen

Nuorisojärjestö ja ex-puheenjohtaja tuomittiin käräjillä työturvallisuusrikoksesta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi torstaina kristillisdemokraattien nuorisojärjestön ja järjestön puheenjohtajana vuosina 2018–2019 toimineen miehen sakkoihin työturvallisuusrikoksesta.

Tapauksessa oli kyse siitä, oliko kd-nuorten puheenjohtajana toiminut mies vuonna 2018 laiminlyönyt velvollisuutensa huolehtia järjestön ainoan palkatun työntekijän terveydestä työssä. Nainen oli kärsinyt työuupumuksesta.

Naisen mukaan hänestä oli tuntunut siltä, ettei ex-puheenjohtaja ollut ymmärtänyt hänen työuupumustaan ja tarvetta vähentää tehtäviä, tuomiossa sanotaan.

Ex-puheenjohtaja kiisti syytteen. Hän sanoi pyrkineensä keskustelemaan kerran kuussa naisen kanssa jaksamisesta ja kuormituksesta. Miehen mukaan kertaakaan ei tullut esille, että tehdyt toimet olisivat olleet riittämättömiä.

Käräjäoikeus katsoi ex-puheenjohtajan huolimattomuudestaan laiminlyöneen huolehtia siitä, että työpaikalla oli riittävän järjestelmällisesti selvitetty ja tunnistettu työntekijän turvallisuudelle ja terveydelle aiheutuvat haitta- ja vaaratekijät.

Muilta osin syyte hylättiin. Oikeuden mukaan jäi näyttämättä, että työnantaja olisi laiminlyönyt velvollisuuttaan ryhtyä riittäviin toimiin työn kuormittavuuden vähentämiseksi.

Ex-puheenjohtaja tuomittiin kymmeneen päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan tekee 440 euroa. Lisäksi nuorisojärjestö tuomittiin 850 euron yhteisösakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat