Käytännölliset vinkit: Tiesitkö tämän kaiken aurinkolaseista?

Helmen neljä tärppiä aurinkolaseista voi parhaimmillaan pelastaa loppukesän pitkäkestoiselta panda-lookilta ja parantaa jo hankittujen aurinkolasiesi käyttöikää.

Kesä on aurinkolasien aikaa. Muista vielä nämä tärpit suunnatessasi ostoksille, hankittuasi jo kulmakunnan upeimmat pokat tai painiskellessasi vanhojen aurinkolasiesi kanssa.

1. Erilaisia laseja eri käyttötarkoituksiin

Jos käytät laseja paljon rannalla tai hiekkaisella alueella, huomioi käyttötarkoitus jo ostovaiheessa. Voit hankkia vaikkapa kovapintaisesta materiaalista valmistetut aurinkolasit, jotka eivät naarmutu yhtä herkästi.

Erilaisia aurinkolaseja löytyy esimerkiksi vesiurheilulajeja harrastaville, tennistä pelaaville, ammuntaa harrastaville, metsästäjille, lentopallon pelaajille, rantaelämästä paljon nauttiville, hiihtäjille tai lumilautailijoille ja vaikkapa paljon autoa ajaville.

2. Oikea säilytys takaa pitkän käyttöiän

Kun aurinkolasit eivät ole käytössä, säilytetään niitä kovassa kotelossa silmälasien tavoin – ei esimerkiksi käsilaukussa irrallaan. Kova kotelo suojaa aurinkolaseja kolhuilta ja naarmuuntumiselta ja pidentää niiden käyttöikää.

3. Ei panda-lookille!

Jos olet käyttänyt koko kesän suuria laseja, loppulomasta voit yllättyä kasvojen pesukarhumaisesta sävytyksestä. Mitä suurempia laseja käytät, sitä vähemmän rusketut aurinkolasien alueelta.

4. Vihreiden arvojen kannattaja?

Osa optikkoliikkeistä ottaa vastaan silmälasien lisäksi myös aurinkolaseja, jotka toimitetaan hyväntekeväisyyteen. Aurinkolasit päätyvät uusiokäyttöön köyhissä maissa. Olivatpa laatikon pohjalla lojuvat epämuodikkaat aurinkolasisi sitten lasten, nuorten tai aikuisten, voi joku jossain kaivata niitä kipeämmin kuin sinä. Myös vahvuuksilla olevia aurinkolaseja voi jättää kierrätykseen.

Optikkoliikkeet voivat auttaa myös osittain rikkinäisten lasien kanssa. Kannattaa miettiä, voisitko korjauttaa vanhat halvemmalla kuin ostaa uudet.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Osittainen lähde: Optikkoliike Specsavers Bulevardin optikon Anna-Maija Puntasen haastattelu

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja