Mainos

Kaupunginvaltuutettu teki Turun Puhelimen valetarjouksen

Turkulainen kaupunginvaltuutettu Peter Åberg myöntää laatineensa valetarjouksen, joka toukokuussa sekoitti Turun Puhelimen myyntiä käsitelleen valtuuston kokouksen.

Åberg kertoo Turun Sanomille, että 739 miljoonan markan suuruinen tarjous oli tarkoitettu vitsiksi. Hän protestoi valetarjouksellaan tapaa, jolla kaupunki hoiti puhelinyhtiön myyntiä.

-Kyllä, minä kirjoitin sen faksin. Koko Turun Puhelimen myynti oli jo ennen tätä minun tekoani saanut julkisuudessa farssin piirteitä. Tässä oli kyse ennen kaikkea siitä, että halusin näpäyttää Turun kaupungin päättäjiä, sanoo Åberg.

Åberg on ollut tarjousfaksinsa vuoksi poliisin kuulusteltavana, mutta ei ole tähän mennessä tunnustanut tekoaan. Poliisi on löytänyt Åbergin tietokoneesta viitteitä siitä, että sillä on kirjoitettu hollantilaisen PTT Telecom -yhtiön nimissä lähetetty faksi.

Tarjous paljastui väärennökseksi jo kaupunginvaltuuston kokousta seuranneena päivänä. Kesäkuussa valtuusto piti uuden kokouksen, jossa Turun Puhelin päätettiin myydä 551 miljoonan markan hinnasta ns. LSP-ryhmälle eli Loimaan, Porin ja Salon puhelinyhdistysten yhteenliittymälle.

Åberg nosti myöhemmin Turun käräjäoikeudessa kanteen, jossa hän vaati Turun kaupunginjohtaja Armas Lahoniitylle ja kaupunginlakimies Juhani Lehtoselle rangaistusta tuottamuksellisesta virkarikoksesta. Kanne kuitenkin hylättiin oikeudessa.

Åberg valittiin Turun kaupunginvaltuustoon Kansallisen rintaman valtuutettuna. Elokuun alussa hänet kuitenkin erotettiin ryhmästä. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.