Mainos

Kauppojen aukiolon vapauttaminen epäilyttää: ”Kuluttaja maksaa korkeampina hintoina”

2:07

Kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen jakaa rajusti MTV uutisten lukijoiden mielipiteitä.

3:14

Uutisten Facebook-sivuilla käydyssä keskustelussa osa piti uudistusta hyvänä asiana etenkin asiakkaiden kannalta.

"No ainakin on enemmän varaa valita milloin käy kaupassa. Samoin jos vuorotyöläisenä haluat jotain muutakin kuin kolmioleipää ja painimattopizzaa, se onnistuu nyt näin. Ehkäpä myös työllistävä vaikutuskin on jees. Tosin, kaikille varmaan ei tämäkään käy, kuten ei mikään ja ymmärtäähän senkin. Kuluttajan mielestä ainakin jees."

"Monen kuluttajan kannalta äärimmäisen hyvä juttu. Vähän huolestuttaa kuinka käy niiden ihmisten jotka eivät perhesyistä tai terveydellisistä syistä pysty tekemään öitä tai myöhäisiä iltoja, huomioiko työnantaja tarpeeksi tällaisten tunnit vai meneekö kaikki tunnit niille jotka ei tekevät mukisematta ympäri vuorokauden töitä?"

"Hienoa että tätä sääntelyä saadaan vähitellen purettua ja hyvä että kohta ei tarvi kyttäillä kauppojen aukioloaikoja. Kun toimii kerran muualla niin miksi ei toimisi täällä meilläkin."

"Revitään työntekijöiden selkänahasta"

Hyvänä pidemmissä työajoissa nähtiin myös sen työllistävä puoli. Moni kuitenkin kantoi huolta työntekijöiden jaksamisesta tai turvallisuudesta.

"Mukava asiakkaalle. Ei välttämättä työntekijöille."

"Kaupan alalla työskennelleenä en voi ymmärtää, että työntekijöiltä revitään selkänahasta kaikki irti tämän uudistuksen myötä .Se on helppo monen sanoa, että anna työpaikkasi jollekin toiselle, ihmisiä me kaikki ollaan, eikä koneita. Kyllä monikin haluaa kotonakin sitä aikaa viettää perheen parissa, eikä asua työpaikalla."

"Aivan älytöntä! Onhan tuo hyvä niille ketkä ovat erikoisliikkeissä töissä niin ehtivät viikollakin kauppaan, mutta silti en näe järkeä asiassa. Työhyvinvointi varmasti vähenee."

"No itse kyllä ehdin 3-vuoroa tekevänä kauppaan ilman että ne on auki 24/7. Huh. Itse olen alalla jossa on oltava henkilökuntaa töissä aina, mutta lisääköhän tämä hassutus perheiden hyvinvointia? Ei ole enää eroa arjella ja juhlalla kuten aiemmin."

"Naurettavaa..eiköhän jokainen kerkeä hakee ruokansa päivä/iltaaikaan ettei yöllä tarvii lähtee ihan epäinhimillisiä aikoja päästä töistä varsinkin lapsiperheille.."

"Tässä on puolensa ja puolensa... Toivon todellakin että myyjien turvallisuus otetaan enemmän huomioon, varsinkin pienemmissä kaupoissa ja sitten on juuri nämät jotka eivät pysty esim.pienten lasten vanhemmat tekemään yötöitä."

"Aukioloajan vapautus ei tarkoita että kaikki kaupat olisi 24h auki. Tuskin monikaan kauppias käyttää tätä optiota, koska työvoima on niin kallista."

2:49

"Ruoan tarve ei lisäänny aukioloaikoja jatkamalla"

Osa lukijoista uskoi, että uudistus tulee näkymään tuotteiden hinnoissa.

"Työllistää isoja ja vastaavasti syö pieniä....ja pahimmassa tapauksessa pienten alasajo on valmis, no aika näyttää kannattaako ... Ja hintojen nousullako katteita tehdään...."

"Melkoisesti tuo lisää kustannuksia ja mistähän se katetaan, jos ei tuotteiden hinnasta? Ruoan kulutus/tarve kun ei lisäänny yhtään aukioloaikoja jatkamalla..."

"Hyvä juttu siksi että jokainen saa päättää milloin pitää kauppaansa auki. Huono sen vuoksi että loppujen lopuksi tän maksaa kuluttaja korkeampina hintoina."

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.