Kauppa kielsi jouluhittien soittamisen työntekijöidensä hyvinvoinnin vuoksi: "Monien muiden liikkeiden työntekijät ovat jo sekoamispisteessä"

3:19
Avasimme suositut kosmetiikkajoulukalenterit – tällaisia tuotteita ne sisältävät!

York Gin -liikkeessä ei saa soittaa tunnettuja jouluhittejä. Säännöllään liike haluaa suojata työntekijöiltään, jotka joutuisivat kuuntelemaan joulurenkutuksia tuntikausia joka päivä.

Englannin Yorkissa sijaitseva kauppa on kieltänyt modernien joululaulujen soittamisen. Omistajan mukaan tarkoitus on huolehtia työntekijöiden hyvinvoinnista, kertoo The Guardian.

Liialliset joululaulut voivat "pilata joulun"

Vanhassa rakennuksessa toimivassa York Gin -liikkeessä ei saa soittaa moderneja, tunnettuja jouluhittejä. Joulukappaleiden kuunteleminen tuntikausien ajan joka päivä voisi omistaja Emma Godivalan mukaan "pilata joulun" työntekijöiltä.

Godivala uskoo, että myös ainaisiin joulurenkutuksin kyllästyneet asiakkaat pitävät kiellosta.

– Rakastamme kyllä joulua, mutta haluamme giniliikkeemme olevan imelyysvapaa alue. Olemme testanneet paljon lauluja nähdäksemme, mitkä kuulostavat hyvältä ja mitkä oudolta. Raja on vedetty 1960-luvulle. Kaikki sen jälkeen on kielletty, omistaja kommentoi York mix-lehdelle.

Kaupan joululaulukiellosta tuli pian uutinen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Henkilökuntamme on päätökseen tyytyväinen"

Myös kaupan myymäläpäällikkö vakuuttaa, että yrityksen henkilökunta ja asiakkaat ovat joululaulukiellosta onnellisia. Omistaja uskoo samoin.

– Henkilökuntamme on päätökseen tyytyväinen. Heidän mukaansa monien muiden liikkeiden työntekijät ovat jo sekoamispisteessä, koska samoja jouluhittejä soitetaan aina uudelleen, Emma Godivala sanoo.

Aiemmin myös eräs psykologi on varoittanut joulumusiikin liian aikaisen soittamisen vaikutuksista mielentilaan.

Soittavat Sinatraa ja klassista musiikkia

Kaupassa soi kappaleita esimerkiksi Bing Crosbylta, Frank Sinatralta ja Ella Fitzgeraldilta. Kaupan soittolista ei soita samaa kappaletta kuin korkeintaan kahdesti viikossa.

Liikkeen TOP 10 -joulukappalelistalta löytyvät esimerkiksi Pjotr Tsaikovskin Pähkinänsärkijä, Johann Sebastian Bachin Jouluoratorio sekä Eartha Kittin kappale Santa Baby.

Yksi poikkeus

Godivalan mukaan nykykappaleiden kielto voitaisiin mahdollisesti hetkeksi kumota yhdessä poikkeustapauksessa.

Mikäli laulaja Maria Carey tulisi York Giniin ostoksille, yritys voisi soittaa naisen tulkinnan kappaleesta All I Want For Christmas Is You.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja