Mainos

Kaupat kuluttajille: Älkää hamstratko

Ruoka ei heti lopu kaupoista, vaikka kuljetusalan lakko näyttäisi alkavan, vakuuttavat suurimmat kaupan keskusliikkeet.

Keskusliikkeet ovat jopa ruokatavarakuljetusten takkuilua enemmän huolissaan ihmisten mahdollisesta hamstrausinnosta, sillä siihen on kauppojen on vaikeampi varautua.

Kaupat ovat varautuneet kuljetusalan lakkoon ja mahdolliseen satamalakkoon täydentämällä varastojaan kaupoissa ja kauppojen keskusvarastoissa.

Päivittäistavaran kuljetusten väheneminen pyritään korvaamaan poikkeusjärjestelyillä. Kuluttajalle asti ongelmien ei uskota näkyvän ainakaan lyhyellä aikavälillä.

Kaupan liiton varatoimitusjohtaja Heikki Ropponen toivoo, etteivät ihmiset alkaisi hamstrata.

– Ei niitä tuoretuotteita ole tehty sellaisiksi, että niitä viikkokausia voisi säilyttää. Hamstrauksesta on vain haittaa. Olemme ennenkin tulleet toimeen ilman joitakin ulkomaisia tuorehedelmiä jonkin aikaa, Ropponen sanoo.

Kaupan liiton mukaan lakko voisi alkaa näkyä päivittäistavarakaupoissa vasta, jos lakko pitkittyy ja satamalakko alkaa. Ensimmäiseksi tulee tällöin pulaa ulkomaisista vihanneksista ja hedelmistä.

Keskon logistiikkayhtiön toimitusjohtaja Mika Salmijärvi kertoo lisäksi, etteivät pienet kaupat tai supermarketit joudu eriarvoiseen asemaan päivittäistavarakuljetusten suhteen.

Suomen lähikaupan toimitusketjun hallinnasta vastaava johtaja Esko Sutelainen sanoo, ettei maidon, leivän tai lihan tapaisista peruselintarvikkeista tule pulaa tällä eikä ensi viikollakaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.