Kaunotarten laihdutusvinkit: Näin pääset missimittoihin!

Kuvankauniit ja hoikat missifinalistit paljastivat upeiden linjojensa salat. Kuka luottaa hotjoogaan? Ken vannoo ruisleivän nimiin?

Suurin osa kaunottarista painottaa, että he eivät ole koskaan laihduttaneet vaan ovat luonnostaan hoikkia. Siitäkin huolimatta jokaisella kisaajalla oli antaa yksinkertaisia vinkkejä siihen, miten missimitat saavutetaan.

– Makeiset kannattaa jättää pois ja vaihtaa ne hedelmiin. Vaalea leipä kannattaa vaihtaa ruisleipään, ja vettä pitää muistaa juoda tarpeeksi, Essi Pöysti neuvoo.

Henna Lintukangas puolestaan muistuttaa kohtuudesta.

– Suurin virhe laihduttamisessa on kieltää kaikki ja liikkua hulluna. Siitä tulee helposti syömishäiriöitä, jos aloittaa liian rajusti. Kannattaa pudottaa painoa pienin muutoksin, esimerkiksi annoskokoja kannattaa pienentää.

Noora Salo uskoo, että yöunet vaikuttavat myös painoon.

– Säännöllisyys elämäntavoissa ja syömisessä on tärkeää. Jos nukkuu miten sattuu, tulee helposti naposteltua enemmän. Kohtuus kannattaa muistaa kaikessa.

Herkkupäiviä ja liikuntaa

Heli Kuhlberg on tytöistä ainoa, jolla on todellista laihdutuskokemusta. Muutamassa vuodessa hän pudotti huimat 20 kiloa.

– Kuluta aina enemmän kuin syöt, mutta salli myös herkkupäivät. Jos laihduttaa nälkäkuurilla, jää enemmän löysää nahkaa. Liikunnassa ihoon kiertää verta, joka kiinteyttää, Heli opastaa.

Myös Pauliina Markkola kertoo, että liikkumalla säännöllisesti hänen ei tarvitse juuri katsoa, mitä hän suuhunsa panee.

Ulla Mattsson sen sijaan vannoo, että liikunnan ja terveellisen ruokavalion lisäksi on tärkeää, että aterioita syö usein, mutta vähän kerrallaan.

– Parin vuoden sisään painoni on heitellyt aika paljon, mutta nyt on hyvä keskivaihe ja olen itse tyytyväinen.

Roskaruokaa ja hotjoogaa

Annika Fagerströmin hoikan uuman salaisuus on vihannesten lisääminen ja sokerin vähentäminen ruokavaliosta yhdistettynä säännölliseen liikuntaan.

– 30 minuuttia liikuntaa päivässä riittää hyvin. Välillä voi syödä roskaruokaakin, mutta ateriasta kannattaa jättää ranskalaiset pois. Viljatuotteiden ja pullien syöntiä kannattaa myös vähentää, niin vatsakin toimii ihan eri tavalla, Annika antaa konkreettisia ohjeita, joihin myös Elsi Suolanen yhtyy.

– Syö monipuolisesti 4–5 kertaa päivässä mahdollisimman värikästä ruokaa, että saat hyvin vitamiineja.

Linda Wiksted puolestaan vinkkaa, että hotjooga on laihduttajan mieleen.

– Se on hyvä ja nopea tapa laihduttaa, Noora paljastaa.

Minna Nikola sen sijaan kertoo aloittaneensa urheilemisen vasta hiljattain. Punttisalilla hän ei käy laihduttaakseen vaan kiinteyttääkseen vartaloaan.

– Minun mielestäni paras vinkki on se, että ottaa positiivisen asenteen elämään ja hakee uusia kokemuksia. En kannata laihduttamista, tärkeämpää on saada itselle hyvä mieli, Minna päättää.

Katsojien valitsema Miss Suomi valitaan suorassa lähetyksessä MTV3-kanavalla sunnuntaina 1.3. klo 19.30 alkaen!

(MTV3)

Lue myös:

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja