Lapsitragedia järkyttää laajasti Kauniaisissa: Liput laskettiin puolitankoon, turmatraktori oli kaupungin

Kauniaisten kaupunginjohtajan mukaan kuolema on koskettanut kaupungin työntekijöitä hyvin laajasti.

Kauniaisten kaupungin viestinnästä kerrotaan, että tiistaisessa onnettomuudessa mukana ollut traktori oli kaupungin kalustoa. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan onnettomuudessa kuoli 10-vuotias lapsi, joka jäi traktorin renkaan alle. Kyseessä oli lumenauraustraktori, joka oli auraustöissä.

Turmapaikka sijaitsee poliisin mukaan lähellä koulua. Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masarin mukaan kuollut lapsi oli ruotsinkielisen Granhultin alakoulun oppilas.

– Koululla on koko päivän oppilashuolto, hyvinvointialueen kriisipäivystys ja seurakunnan edustajat. Paikalla on iso joukko aikuisia, Masar kertoi STT:lle keskiviikkona.

Masar ei halua kommentoida tarkemmin sitä, keitä onnettomuudessa oli osallisina. Hän kuitenkin kertoo, että myös kaupungin henkilöstölle on järjestetty kriisitukea.

– Me olemme niin pieni kaupunki, että asia on koskettanut hirveän laajasti koko kaupungin henkilöstöä.

Kauniaisissa on tänään suruliputettu sekä kouluilla että kaupungintalolla.

Onnettomuudessa olleesta kaupungin auraustraktorista kertoi aiemmin Iltalehti.

Toinen lapsi näki tilanteen

Poliisi sai tiedon Kauniaisten onnettomuudesta tiistaina noin kello 14. Hätäkeskukseen ilmoituksen tapahtuneesta teki traktorin kuljettaja.

Tilanteen näki myös sivullinen lapsi, joka ohjattiin henkisen tuen piiriin, poliisi kertoo. Sivullinen lapsi ei loukkaantunut.

Yleisjohtajana toimivan komisario Hannu Kontola kertoi STT:lle tiistaina, että tapahtumien kulusta on alustava käsitys.

– Alustavasti, kaksi lasta oli kävelemässä. Toinen lapsista oli joutunut tuntemattomasta syystä traktorin alle ja menehtynyt tapahtumapaikalla.

Ensihoidon, poliisin ja pelastuslaitoksen lisäksi tapahtumapaikalle tuli sosiaali- ja kriisipäivystys.

– Mikäli tapaus mietityttää muita lapsia, poliisi kehottaa aikuisia keskustelemaan asiasta heidän kanssaan, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua ja tutkii asiaa alustavasti kuolemantuottamuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lue myös:

    Uusimmat