Kaulaan ripustettu kompassi ja pinkki frakki – ovatko tässä Linnan juhlien mielenkiintoisimmat tyylit?

1:11
Katso kooste Linnan juhlien pukuloistosta

Linnan juhlissa on jälleen nähty erikoisia asukokonaisuuksia.

Presidentinlinnassa on vietetty jälleen perinteisiä Linnan juhlia ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen.

Linnan juhlissa nähtiin tänäkin vuonna monia asuja, jotka herättivät tavalla tai toisella katsojien mielenkiinnon. Joukkoon mahtui niin räikeitä pukuja kuin silmäänpistäviä asusteitakin. MTV Uutiset listasi Linnan juhlien erikoisimmat asukokonaisuudet.

Pinkki frakki

Kansallisbaletin solistitanssija Atte Kilpinen saapui Linnan juhliin Teemu Muurimäen suunnittelemassa pinkissä frakissa. Kilpinen kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa, että Muurimäki oli saanut heti hänet tavattuaan ajatuksen pinkistä frakista. 

– Kun tuli kutsu linnaan, niin heti ensimmäinen juttu, mikä minulle tuli mieleen, oli Teemu Muurimäki. Otin häneen heti yhteyttä ja tapasimme seuraavana päivänä. Hän sanoi heti, että näkee minut pinkissä smokissa. Sanoin hänelle, että jos taiteilija näkee minut pinkissä frakissa, niin sillä mennään, Kilpinen kertoi. 

Naruasu

Pukusuunnittelija ja elokuvapukusuunnittelija Tiina Kaukanen saapui Linnan juhliin persoonallisessa asussa, jonka on suunnitellut Vuoden nuori suunnittelija Juha Vehmaanperä.

Ylen kommentaattorit pohtivat Linnan juhlien suorassa lähetyksessä, onko Kaukasen asu kenties kaikkien aikojen näyttävämpiä tai mieleenpainuvimpia juhlien asuja.

Euroviisu- ja Linnan juhla-asu

Kansanedustaja Jaana Pelkonen saapui Linnan juhliin pirteän pinkissä juhla-asussa. Sami Sykkö totesi Ylen lähetyksessä, että Pelkosen pirteä puku oli tällä yllään Euroviisuissa 15 vuotta sitten.

Kompassi kaulassa

Suunnistaja Venla Harju asteli Linnan juhliin yllään punainen iltapuku. Harjun juhlatyylin kruunasi erikoinen yksityiskohta, nimittäin kompassi, joka hänellä roikkui kaulassaan. 

Prisessa Catherine 2.0?

Blueskitaristi Erja Lyytinen saapui Linnan juhliin yllään kultaiseen iltapuku, jonka hän kertoi olevan peräisin hänen suosikkiliikkeestään. 

Lyytisen kulta-asu kiinnitti huomion paitsi kimalluksellaan, niin myös siksi, että äärimmäisen samanlainen luomus on nähty prinsessa Catherinen yllä. Catherine edusti oma kultamekkonsa yllään No Time To Die -elokuvan ensi-illassa vuoden 2021 syyskuussa. Kyseisen mekon oli taiteillut brittisuunittelija Jenny Packham.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja