Katso videolta jännittävät hetket: Supikoiran pyydystäjä koki hyytävän yllätyksen, kun loukkuun tarttuikin susi: "Se makasi siinä kuin koira konsanaan"

0:36
Katso videolta suden vapauttaminen pyydysloukusta.

Vantaalainen Kari Uusitalo koki melkoisen yllätyksen katsoessaan Salossa sijaitsevan kesämökkinsä riistakameran kuvamateriaalia: Supikoirien pyydysloukkuun oli yön aikana tarttunut susi. 

– Susi oli mennyt haistelemaan meidän syöttejämme, jotka oli supikoirille tarkoitettu. Loukku laukesi ja nyt siitä tuli susivankila. Susi oli täysin vahingoittumaton siellä ja pystyi seisomaan suorin selin, Uusitalo kertoo MTV Uutisille puhelimitse.

Riistakamera tallensi erikoisen tilanteen

Uusitalon kännykkään sateli aamulla riistakameran tallentamaa erikoista kuvamateriaalia.

– Susi näyttää aika isolta. Joissakin kuvissa se makasi siinä kuin koira konsanaan. Lepäilee siinä, mutta kyllä se niissä kuvissa, joissa juuri oli häkkiin joutunut, yritti etsiä ulospääsyä joka kulmasta ja katosta. Kansi, joka siihen päälle pamahtaa on kuitenkin niin painava, ettei sudella riitä voimat sitä avata.

"Onneksi se pelkäsi meitä"

Luonnonvarakeskuksen asiantuntijat tarkastelivat Uusitalon lähettämiä kuvia. He totesivat, ettei sudelle aseteta pantaa, sillä se on alle vuoden ikäinen.

Näin ollen suden vapauttaminen takaisin luontoon lankesi Uusitalon ja tämän pojan tehtäväksi.

– Onneksi se pelkäsi meitä yhtä paljon kuin me sitä, toteaa Uusitalo huojentuneena.

– Kyllä tämä on vähän niin kuin "once in a lifetime" kun villin suden näkee näin läheltä, hän jatkaa.

Uusitalolla oli varmuuden vuoksi mukanaan haulikko.

– Itsepuolustukseksi suden saa ampua, jos se käy päälle, Uusitalo sanoo.

Asetta ei loppujen lopuksi tarvittu ja susi saatiin vapautettua.

Supikoirien pyydystäminen jatkuu

Uusitalolla on syynsä pyydystää supikoiria. Loukkunsa kutsumattomasta vieraasta huolimatta hän aikoo jatkaa niiden pyydystämistä jatkossakin.

– Supikoira on haitallinen vieraslaji ja syö vesilintujen ja kanalintujen munia. Pyydystetyt supikoirat lopetetaan ja haudataan syvälle maahan.

Susia on tavattu Salon alueella ennenkin

Susi ei ole harvinainen vieras Salon seudulla. Uusitalon mökki on Salon Kiskon alueella ja susia on vieraillut pihapiirissä ennenkin.

– Kyllä täällä on niitä tavattu aikaisemminkin. Muutama vuosi sitten paikalliselta lammastarhurilta susi tappoi 13 lammasta. Salon ja Raaseporin alueella laumoja on pari kappaletta, Uusitalo kertoo.

Eräänä talvena Uusitalo näki mökkinsä laiturin edessä kahdet suden jäljet.

– Ohikulkumatkallaan ne olivat syöneet siitä yhden valkohäntäpeurankin. Peuran jäänteet olivat siinä tontillamme myös, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja