Katso: Taikuri ällistytti juontajat suorassa Huomenta Suomen lähetyksessä tekoälytempulla

Joni Pakanen yhdistää taikuutta ja teknologiaa 10:42
Taikuri Joni Pakanen löysi virtuaalitaikuuden korona-aikan

Huomenta Suomen sunnuntaiaamussa nähtiin taianomaista menoa, kun vieraana oli taikuri Joni Pakanen. Yllä olevalta videolta näet, miten sujuu taikatemppu tekoälyä hyödyntäen!

Huomenta Suomen sunnuntaiaamussa nähtiin taianomaista menoa, kun vieraana oli taikuri Joni Pakanen.

Taikureiden piirissä on puhuttu jopa taikuusalan kriisistä ja siitä, että oltaisiin jämähdetty tekemään samoja rutiineita eikä jakseta rakentaa omanlaista show’ta. Pakanen pohtii, että se voi johtua siitä, miten erilainen mielikuva ihmisistä voi olla se, mitä on olla taikuri.

Koronapandemia vei taikuruuden virtuaaliurille

Pakanen kuvailee itseään monipuoliseksi taikatemppujen tekijäksi. Työhön tuli uusia uria koronaviruspandemian myötä, kun taikatemput siirtyivät videovälitteisiksi. 

– Pandemia toi minulle uuden vivahteen eli virtuaalitaikuuden. Tykkään tehdä teknologian kanssa asioita tänä päivänä. Ei tämä ennen pandemiaa ollut sellaista. Sitä ennen olin aika perinteinen taikuri, hän kertoo.

Taikaa videovälityksellä reaaliajassa

Käytännössä virtuaalitaikuus on sitä, että esiinnytään bittiavaruudessa eli videon välityksellä. Pandemia-aikaan esityksiä tehtiin videoyhteyden kautta.

Yllä olevalla videolla nähdään tunnelmakuvaa eilen Oulussa järjesteltyltä valofestivaalilta Taikakone-teoksesta. Kyseessä oli interaktiivinen valotaideteos, jossa Pakanen on "koneen" sisällä tekemässä taikuutta, vaikka on fyysisesti Helsingissä studiollaan.

Reaaliaikaissa videoesityksissään Pakanen ohjailee yleisöä ja pyytää heitä tekemään valintoja.

– Olen ikään kuin fyysisesti läsnä siellä esiintymässä, mutta todellisuudessa olen fyysisesti täällä, hän selittää.

Pakanen kertoo, että joillekin tulee yllätyksenä, että kyseessä ei ole vain video, kuten monissa valoteoksissa, vaan reaaliaikainen, kommunikoinnin mahdollistava esitys.

– Olen nähnyt aikamoisia reaktioita, kun porukka ikään kuin sekoaa siitä, että apua, miten tuo tyyppi näkee minut, kun luulevat, että se on video.

Haastattelun lopuksi Pakanen näyttää taikatempun, jossa hän hyödynsi tekoälyä! Näet senkin yltä!

Lue myös:

    Uusimmat