Katso puistattava video: Rantakäärme popsi sammakkoa suuhunsa Sirpan pihalla ja otti ruokalevon suihkulähteessä: ”Ei se ollut minusta tietävinäänkään”

Rantakäärme ahmi sammakon ruuakseen Haminassa – ”Ei se ollut minusta tietävinäänkään” 2:13

Haminalainen Sirpa Hiironen, 69, pääsi todistamaan harvinaista tapahtumaa kotipihallaan: rantakäärme pisteli sammakkoa suuhunsa.

– Olin menossa pihalleni ja huomasin, että siellä liikkuu jokin. Ajattelin, että nyt siellä tapahtuu jotain. Menin lähemmäs katsomaan ja huomasin käärmeen. Sillä oli jo sammakon jalka suussa. Huusin miehelleni, että täällä on käärme, joka syö sammakkoa. Hän sanoi, että nyt äkkiä video, Hiironen kertoo.

Hiironen kuvasi lähietäisyydeltä puhelimellaan käärmeen ruokailua.

– Rupesi ihan jännittämään, että mitä tässä nyt tapahtuu. Ajattelin, että en tee niille mitään, sillä tämä on luonnon laki. Toinen syö toisen ja sillä siisti.

Sammakko pääsi kertaalleen karkuun ruokailusession aikana.

– Siinä alussa, kun sammakko oli vain jalastaan kiinni käärmeen suussa, se pääsi yhden kerran pujahtamaan altaaseen. Käärme lähti kiireesti perään. Siinä ne uivat jonkin aikaa peräjälkeen, mutta sitten käärme iski uudelleen kiinni sammakkoon, eikä enää päästänyt irti.

"Ajattelin, ettei se minulle mitään tee"

Hiironen on kuullut, että myrkytön tarhakäärme voi myös purra.

– Ei se ollut minusta tietävinäänkään. Polvillani kuvasin sitä siinä altaan laidalla. Ajattelin, ettei se minulle mitään tee, kun sillä oli sammakon jalka suussa.

Rantakäärmeitä, eli kansankielellä ”tarhakäärmeitä”, on näkynyt Hiirosen pihalla aiemminkin.

– Niitä on ollut täällä useampana vuonna. Meillä on talon takana hiekkalaatikko, jossa on pariinkin kertaan ollut tarhakäärme ja sieltä ollaan viety niitä metsään.

Käärme sulatti altaassa ruokaansa

Ruokailun päätteeksi käärme sulatti sammakkoateriaansa pariskunnan suihkulähteessä.

– Se meni siihen altaalle ja rupesi siinä kelluttelemaan ja uiskentelemaan. Mies otti sen sitten sangolla pois siitä ja vei tuonne metsään. Siellä oli myyrän koloja ja miehen ei tarvinnut paljon osoittakaan myyrän koloa, kun käärme lujahti sinne heti. Sen jälkeen sitä ei ole näkynyt, Hiironen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat