Mainos

Katso-lehti joutui maksumieheksi

Julkisuuden henkilöstä esitetyt loukkaavat väitteet poikivat sakkoja Katso-lehden entiselle päätoimittajalle ja kahdelle toimittajalle.

Katso-lehti kirjoitti vuonna 2003 kilpailijansa 7 Päivää-lehden järjestämän tähtityttömatkan illanvietosta Kosin saarella Kreikassa. Mukana oli myös seurapiiripalstoilta tuttu nainen, jonka juhlimisesta Katso-lehti kirjoitti kaksi juttua.

Artikkeleissa kerrottiin muun muassa, että nainen "joi viinaksia siihen tahtiin, että halusi vilautella rintojaan" ja että "hän oli kovaäänisesti kertonut tehneensä lapsensa vain rahasta".

Toimittajat kertoivat, että teksti perustui vihjetietoihin. Toisen kirjoituksen pohjana oli myös naisen kanssa samassa seurueessa olleen toisen julkkiksen haastattelu.

Helsingin käräjäoikeus katsoi viime joulukuussa, että nainen oli saarella päihtynyt ja loukkasi neljää saman seurueen henkilöä. Lisäksi nainen kaatui tanssilattialle, minkä jälkeen hänelle tilattiin ambulanssi. Häntä autettiin sairasautoon, ja samalla toppi siirtyi pois paikaltaan paljastaen naisen rinnat.

Tuomiolle nyt lainvoima

Käräjäoikeus tuomitsi Katson tuolloisen päätoimittajan Markku Veijalaisen kahdesta törkeästä kunnianloukkauksesta 600 euron sakkoihin.

Toimittajat saivat molemmat yli 1000 euron sakot. Lisäksi törkeästä kunnianloukkauksesta tuomittiin perättömiä vihjeitä antanut julkkisnainen. Tuomitut joutuvat maksamaan loukatuksi tulleelle naiselle henkisistä kärsimyksistä 20 000 euroa.

Käräjäoikeus katsoi, että jutuissa esitettiin valheellisia väittämiä. Rikos toteutui myös siinä, etteivät toimittajat tarkistaneet saamiaan tietoja tarpeeksi huolellisesti. Lisäksi juttujen aiheena olleelle naiselle ei annettu kunnollista mahdollisuutta kommentoida väitteitä.

Jutussa tuomitut valittivat Helsingin hovioikeuteen, mutta peruuttivat valituksensa kesän aikana. Näin käräjäoikeuden antama tuomio jää pysyväksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.