Mainos

Katso kuvat Kuopion bussiturmasta: Havainnekuva näyttää, missä oli matkan todellinen vaaranpaikka – turvavöillä tai ilman

26:31
MTV Uutiset tallensi Onnettomuustutkintakeskuksen tiedotustilaisuuden tapauksen tutkinnasta.

Viime kesänä Kuopiossa sattuneen bussiturman pahimmat vammat saivat takapenkillä istuneet, selviää Onnettomuustutkintakeskus OTKES:in selvityksestä.

Neljä henkeä vieneen ja noin 20 loukkaantumisen aiheuttaneen onnettomuuden syyt selvitettiin tapauksen jälkeen tarkkaan, ja useita tapauksen taustalla oli muun muassa kuljettajan terveydentila ja onnettomuuspaikan olosuhteet.

OTKES:in mukaan autoa kuljetettiin ylinopeutta. Turma-auton kuljettaja kertoi kuulusteluissa yrittäneensä painaa jarruja. Jarruissa ei tutkinnassa havaittu vikaa. OTKES pitää mahdollisena, että kuljettajan jalka oli tilanteessa painanut jarrun sijaan auton ohjauspylvästä tai jarrupoljinta väärästä paikasta.

Itä-Suomen poliisi suorittaa tapauksesta rikostutkinnan. Poliisi epäilee vuonna 1951 syntynyttä bussin kuljettajaa neljästä törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tapauksen tutkintaselostuksesta paljastuu, että auton takaosasta oli muodostunut matkustajille todellinen surmanloukku. Kuolleista kaksi istui takapenkillä, loput kaksi toiseksi ja kolmanneksi viimeisillä riveillä. Myös henkeä uhkaavan vamman saaneista kolmesta henkilöstä kaksi istui viimeisellä penkkirivillä.

Ilmakuvista käy ilmi, että auto oli suistunut suunnitellusta reitistä päinvastaiseen suuntaan, jättäen tiehen selkeästi havaittavan mustan jäljen. Samalla se kolaroi kahteen autoon, aiheuttaen ketjukolarin.

Bussi putosi sillalta noin kymmenen metrin matkan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja