Katolisen kirkon päämanaaja teki yli 70 000 manausta – "Riivattujen suusta lensi rautaa ja lasia"

Heidän suustaan saattoi tulla ulos mitä tahansa – sormen pituisia raudankappaleita, mutta myös ruusun terälehtiä. Näin kuvasi 91-vuotiaana kuollut Vatikaanin päämanaaja, isä Gabriele Amorth niitä, jotka hänen mielestään olivat Paholaisen riivaamia. 

Riivatut saattoivat lennättää suustaan myös lasinsirpaleita, ja he kirkuivat ja päästivät suustaan rienauksia, Amorth on kuvannut. Omien sanojensa mukaan hän suoritti manaajan uransa aikana 70 000 manausta.

Yksi kauhuelokuvien klassikoista on vuonna 1973 ilmestynyt William Friedkinin ohjaama The Exorcist, Manaaja. Amorth piti sen kuvausta riivatusta ihmisestä "hyvin täsmällisenä".

"Jooga johtaa hinduismiin"

Amorth vastusti Harry Potteria, mutta myös joogaa. Hänen mukaansa jooga johdatti sen harjoittajia hinduismiin ja muihin itämaisiin uskontoihin. Hän katsoi, että Adolf Hitler ja Josif Stalin olivat riivattuja, mutta se ei poistanut heidän henkilökohtaista vastuuta teoistaan.

Hänen mukaansa katolisen kirkon pedofilia-skandaalit olivat Paholaisen taistelua kirkkokuntaa vastaan. Hän myös sanoi, että Saatana vaikuttaa myös islamilaisessa äärijärjestö Isisissä.  

Amorthin mukaan maailma pyrkii ateismiin ja on asettanut alttarille tieteen kristillisen Jumalan sijaan. Hän myös vastusti "luonnonvastaisina" avioeroa, aborttia ja homoliittoja.

–  Eksortismin tavoite on karkottaa demoneja tai vapauttaa demonien vaikutuksesta sillä hengellisellä auktoriteetilla, jonka Jeesus on uskonut kirkolleen. Sairaudet, ennen kaikkea psyykkiset sairaudet ovat kokonaan toinen asia; niiden hoitaminen kuuluu lääkärille, toteaa nettisivusto Katolinen Kirkko Suomessa.

"Manaus elpynyt maailmalla" 

Sivuston mukaan demonien karkottaminen on jälleen alkanut elpyä maailmalla, ja manaajat tapavat toisiaan kansainvälisissä konferensseista vaihtaen kokemuksiaan.

Katolisen kirkon mukaan syy manaamisen vuosisatojen näkymättömyyteen johtuu valistuksen aikakaudesta ja tieteestä.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.