Mainos

Katjan suunnitelma: Katajaharjuntie

Kohteessa on hurmaava pysähtyneen ajan tunnelma! Asunnosta on jo muutettu pois ja jälkeen on jätetty muutamia huonekaluja, joista henkii 60- ja 70–lukujen tunnelma. Keittiö paljastaa kuitenkin millä vuosikymmenellä elämme. Keittiö on remontoitu kauniiksi ja käytännölliseksi. Kaapistojen ovet ovat valkoiset ja tasot tummaa laminaattia.

Eteisessä vastaan tuleva seinien viininpunainen väri hätkähdyttää ja tekee jo muutenkin pienen tilan ahtaaksi. Olohuoneen seinistä on poistettu jossain vaiheessa tapetti. Tapetin jättämää rosoisuutta ei ole tasoitettu, eikä se ole mielestäni välttämätöntäkään. Kylpyhuone on selkeästi päivityksen tarpeessa. Lattiassa on alkuperäiset kuusikulmaiset laatat ja tilassa on istuma-amme. Muuten tila on hyvässä kunnossa.

Asunnon ehkä mielenkiintoisin yksityiskohta on keittiön ja makuuhuoneen välisessä seinässä oleva, suuri kuviolasi-ikkuna. Se tuo mukavasti valoa keittiöön ja poistamalla lasi saataisiin aikaan avaraa tilantuntua. Toisaalta, kuinka käytännöllinen idea olisi avata keittiöstä näkymä suoraan makuuhuoneeseen?

Eteisen säilytystilaratkaisu on alkuperäinen. Kaapiston suurin ongelma on kylpyhuoneen oven puoleinen pääty, johon voi törmätä kylpyhuoneeseen kulkiessaan.

Mielestäni kolme ensisijaista muutosta asunnossa tehtäväksi ovat eteisen, voimakassävyisten seinien uudelleen maalaaminen ja uuden säilytystilan hankkiminen sekä kylpyhuoneen lattian ja seinien siistiminen. Putkiremontti on arvioitu tehtävän 5-10 vuoden kuluttua.

Annetun budjetin ja vierekkäisten tilojen käytännöllisyyden perusteella päätän jättää keittiön ja makuuhuoneen välisen ikkunalasin paikalleen.

Eteisen säilytystilaksi valitsin tilantuntua lisäävän liukuovikomeron peiliovilla. Komeron runkomateriaaliksi valitsin kirsikan, koska samassa tilassa olevat ovet (ulko- ja wc:n) ovat samaa sävyä.

Kylpyhuoneen lattia laatoitetaan vanhan laatan päälle Marazzin tummanruskealla 10 x 10 laatalla. Olemassa olevan seinälaatan yläpuoliset seinät maalataan Tikkurilan kosteaan tilaan soveltuvalla Luja-maalilla, sävy L480. Samalla, ruskealla sävyllä maalataan myös olohuoneen punainen seinä.

Suunnitelmassa huoneisto sisustetaan asuntoesittelyä varten pienikokoisilla Artekin kalusteilla, jotka sopivat tyylillisesti loistavasti 1960 rakennetun talon tyyliin. Kattovalaisimet kiinnitetään jokaiseen huoneeseen ja samaa tyyliä olevia jalkalamppuja sijoitellaan mm. sohvan ja nojatuolin viereen luomaan tunnelmallista valaistusta tilaan. Makuuhuoneeseen pedataan kauniisti 160 cm leveä sänky, jotta ostajat voivat kuvitella oman vuoteensa mahtumisen tilaan. Sohvan eteen laitetaan suuri, vaalea matto ja ruokailuryhmän alle sohvakankaan värinen paperinarumatto kokoamaan ryhmää. Omistajien kukat jätetään ikkunalaudoille.

(Pientä pintaremonttia 28.11.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.