Mainos

Katalonian vaaleissa muhii sakea soppa – gallupit: kumpikaan osapuoli ei ole saamassa enemmistöä

Kataloniassa pian järjestettävien aluevaalien ei uskota tuovan suurta helpotusta maakuntaa ja samalla Espanjaa piinaavaan poliittiseen kriisiin.

Mielipidemittausten mukaan äänten odotetaan jakautuvan melko tasaisesti alueen itsenäistymistä tukevien ja yhtenäistä Espanjaa kannattavien puolueiden välillä. Kummankaan leirin ei uskota saavan enemmistöä 135 paikkaisessa alueparlamentissa.

Keskeisimmät puolueet aluevaaleissa ovat Espanjan yhteydessä pysymistä kannattava ciudadanos ja Katalonian itsenäisyyttä kannattava ERC.

Koska kummankaan edellä mainitun puolueen ei uskota saavan enemmistöä, vaa’ankieliasemaan saattaa päästä vasemmistopuolue Podemos.

Podemos hämmentää alueen tilannetta entisestään, koska puolue tukee Espanjan yhtenäisyyttä mutta samalla kannattaa kansanäänestystä Katalonian itsenäisyydestä.

Tänään julkistetut gallupit ovat viimeiset ennen varsinaista vaalipäivää. Aluevaalit järjestetään ensi torstaina. Katalonian erotettu aluejohtaja Carles Puigdemont on kampanjoinut Brysselistä käsin, jonne hän pakeni usean kollegansa kanssa Espanjan keskushallinnon otettua Katalonian hallintaansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.