Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kata Kärkkäisen kassi:

Julkaistu 30.11.2001 11:33

- Kallen mätitahna - jamssi - suolapähkinöitä - sieniä - hedelmäkarkkeja - porto bello -sieniä

Antti Vahteran ja Kata Kärkkäisen menu:

Jamssirösti & silavasuikaleita ja porto-bellosienet

Jamssirösti

jamssi silavan rasvaa

Kuori juures. Paloittele ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Lisää irtopohja-rengasmuottiin. Paista rapeaksi silavan rasvassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Silavasuikaleet ja portto-bellosienet

1 iso porto bello 100 g silavaa 1/2 dl tuoretta basilikaa 1/2 dl tuoretta ruohosipulia 1/2 dl tuoretta persiljaa 2 rkl oliiviöljyä mustapippuria suolaa

Suikaloi silava ja kuutoi pieneksi. Käristä valurautapannulla rapeaksi. Nosta siivilään ja valuta rasva. Paista rasvassa suikaloitu porto bello ja siivilöi rasva. Sekoita silava ja porto bello sekä yrtit keskenään ja mausta. Lisää röstin päälle.

Perunashipsit

Leikkaa ohuesti Rosamunda-perunasta ohuita viipaleita ja tiristä rasvassa rapeaksi. Nosta paperin päälle ja anna hetki jäähtyä. Nosta lautaselle ja pursota Kallen mätitahnaa päälle. Jätä osa perunoista dipattavaksi.

Pähkinä-balsamicodippi

100 g suolapähkinöitä 1 dl balsamicoa 100 g voita

Keitä balsamicoa miedolla liedellä hetki. Lisää voi ja vedessä huuhdotut pähkinät. Anna kiehua vielä hetki. Voit tarjoilla sellaisenaan tai nosta tehosekoittimeen ja anna pyöriä hetki.

Hedelmäkarkkirahka

1 dl maitorahkaa 1 dl hedelmäkarkkeja 1/2 dl kermaa 1 rkl sokeria 1/2 vaniljatangon sisus 1 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota kerma kevyesti. Sekoita puolet kermavaahdosta rahkan, sokerin ja vaniljatangon sisuksen kanssa. Lisää vielä pieneksi pilkotut hedelmäkarkit sekaan ja nosta seos matalaan vuokaan. Lisää loppu kermavaahto vuokaan ja tasoita tasaiseksi. Ripottele kaakaojauhetta tasaisesti päälle ja tarjoile mangokastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • 17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?