Kata Kärkkäisen kassi:

- Kallen mätitahna - jamssi - suolapähkinöitä - sieniä - hedelmäkarkkeja - porto bello -sieniä

Antti Vahteran ja Kata Kärkkäisen menu:

Jamssirösti & silavasuikaleita ja porto-bellosienet

Jamssirösti

jamssi silavan rasvaa

Kuori juures. Paloittele ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Lisää irtopohja-rengasmuottiin. Paista rapeaksi silavan rasvassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Silavasuikaleet ja portto-bellosienet

1 iso porto bello 100 g silavaa 1/2 dl tuoretta basilikaa 1/2 dl tuoretta ruohosipulia 1/2 dl tuoretta persiljaa 2 rkl oliiviöljyä mustapippuria suolaa

Suikaloi silava ja kuutoi pieneksi. Käristä valurautapannulla rapeaksi. Nosta siivilään ja valuta rasva. Paista rasvassa suikaloitu porto bello ja siivilöi rasva. Sekoita silava ja porto bello sekä yrtit keskenään ja mausta. Lisää röstin päälle.

Perunashipsit

Leikkaa ohuesti Rosamunda-perunasta ohuita viipaleita ja tiristä rasvassa rapeaksi. Nosta paperin päälle ja anna hetki jäähtyä. Nosta lautaselle ja pursota Kallen mätitahnaa päälle. Jätä osa perunoista dipattavaksi.

Pähkinä-balsamicodippi

100 g suolapähkinöitä 1 dl balsamicoa 100 g voita

Keitä balsamicoa miedolla liedellä hetki. Lisää voi ja vedessä huuhdotut pähkinät. Anna kiehua vielä hetki. Voit tarjoilla sellaisenaan tai nosta tehosekoittimeen ja anna pyöriä hetki.

Hedelmäkarkkirahka

1 dl maitorahkaa 1 dl hedelmäkarkkeja 1/2 dl kermaa 1 rkl sokeria 1/2 vaniljatangon sisus 1 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota kerma kevyesti. Sekoita puolet kermavaahdosta rahkan, sokerin ja vaniljatangon sisuksen kanssa. Lisää vielä pieneksi pilkotut hedelmäkarkit sekaan ja nosta seos matalaan vuokaan. Lisää loppu kermavaahto vuokaan ja tasoita tasaiseksi. Ripottele kaakaojauhetta tasaisesti päälle ja tarjoile mangokastikkeen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat