Kasvisletut ja kookosräiskäleet 15.6.2001

Toim. Kati Nappa

Kasvisletut

5 dl maitoa tai 2 prk ruokajugurttia tai kermaviiliä + 1 dl vettä
2-2½ dl lettujauhoja tai vehnä+ohrajauhoja
3-4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2 dl raastettua kukkakaalia
1 ruukku silputtua ruohosipulia tai muita yrttejä
1 tl suolaa
ripaus sokeria
(½ -1 tl cyrrya)
Paistamiseen tarvittaessa vähän juoksevaa margariinia
1.Vispaa jauhot nesteen joukkoon ja anna turvota puolisen tuntia.
2. Raasta porkkana ja kukkakaali.
3. Sekoita kasvikset ja muut aineet joukkoon.
4. Paista lettupannussa miedohkolla lämmöllä pari minuuttia kummaltakin puolelta.
5. Tarjoa sellaisenaan kirpeän hillon tai relissin kera tai lisäkkeeksi esim. savukalalle tai grillatulle makkaralle.


Kookosräiskäleet

1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 dl vettä
1½ -1 3/4 dl vehnäjauhoja
2 munaa
½tl suolaa
½rkl sokeria

1. Sekoita kookosmaito ja vesi ja vispilöi jokkoon jauhot. Anna turvota jonkin aikaa.
2. Lisää suola, sokeri ja munat.
3. Paista taikinasta ohuita räiskäleitä. Kookosmaito on rasvaista, joten paistamisessa ei tarvi rasvaa.
4. Tarjoa räiskäleet hillon tai mango-mansikkasalaatin tai ananasmurskan kera.

Lue myös:

    Uusimmat