Aurinko on kypsyttänyt kasvikset herkullisiksi ja nyt on juuri oikea aika nauttia sadonkorjuun antimista. Syksyn sato korjataan pannuihin, pihveihin, paistoksiin ja keittoihin Kasvikset tuovat väriä ja uusia makuja jauheliharuokiin. Erilaiset värit piristävät mieltä ja tekevät ruokailusta myös esteettisen nautinnon. Pirteän kirpakat syysilmat houkuttelevat metsään sieniretkelle ja nyt kannattaakin korjata saalis talven varalle. Erilaisia sieniä on mukava sujautella maustamaan ja mehevöittämään liharuokia.
Monipuolinen ruoka auttaa jaksamaan syksyn aherruksessa. Kasviksista ja lihasta saa aimo annoksen erilaisia makuaineita ja jaksamisen kannalta tärkeitä vitamiineja ja muita suojaravintoaineita.
Palautetaan mieliin perinteisiä reseptejä ja maistellaan aitoja makuja. Syksyisessä juurespannussa juureskuutiot paahtuvat pannulla pinnalta rapeiksi ja sisältä sopivan kypsiksi. Juuresten omat hienot makuaineet ovat tallella eivätkä ne sekoitu keskenään. Pekoni antaa jauhelihalle lisämakua. Hunaja ja salvia kesyttää pannulla paahtuvien raaka-aineiden maut herkulliseksi kokonaisuudeksi.
Minestronekeitto on italialainen sakea, paljon kasviksia sisältävä keitto. Keittoon voi käyttää lähes mitä tahansa saatavilla olevia kasviksia. Savukinkku ja jauheliha lisäävät keiton ruokaisuutta ja herkullista makua. Keiton kanssa tarjottavaksi sopii pestokastike ja parmesaaniraaste.
Lindströminpihvi on perinteinen ruotsalainen jauhelihapihvi, johon sekoitetaan hienonnettua, kypsää punajuurta ja perunaa sekä kapriksia. Pihvien kanssa sopii tarjottavaksi suolakurkkukuutiot ja kermaviilikastike, jonka voi maustaa suolan ja pippurin lisäksi hunajatilkalla.
Gratinoitu paistos kätkee sisäänsä kerroksen pannulla paahdettua sipulia ja jauhelihaa sekä herkullisia kasviksia. Kasviksia voi vaihdella tarjonnan mukaan. Koko komeuden kruunaa täyteläinen juustokastike.




