Kaskinauriita ja pekonia 16.3.2000

toim.Kati Nappa

Lapissa Napapiirin molemmin puolin kasvatetaan kaskinauriita, jotka esikäsitellään, keitetään , tyhjiöpakataan ja höyrytetään kokonaisina tai kuutioina samalla lailla kuin perunoille on tehty jo vuosia.

Nauris on suomalaisille tuttu lähinnä kesänaposteltavana, mutta nyt siitä voi nauttia ympäri vuoden. Esikypsennetty nauris kypsyy nopeasti ja helposti pakkauksessaan, mikrossa, pannulla tai uunissa kokonaisena tai valmiskuutioina. Se soveltuu hyvin myös keittoihin ja pataruokiin ja vaikkapa sosekeiton ainekseksi.

Pekoniin kietaissut kaskinauriit

esikypssennettyjä kaskinauriita
1 pekoniviipale/nauris
Kietaise pekoni tai lämminsavukylkiviipale nauriin ympärille. Nosta mikronkestävään uuniin ja kypsennä 3-4 minuutia koosta riippuen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja