Käsittämätöntä: Norsunluurannikko hävisi Sveitsille 0–51 – nyt paljastui nolo virhe ja joukkueen kaikki tulokset on hylätty!

Norsunluurannikko hävisi tänään ensimmäisen ottelunsa salibandyn MM-karsinnoissa Sveitsille 0–51. Nyt joukkueen tulokset hylätty.

Norsunluurannikko osallistuu poikkeuksellisesti Euroopan karsintoihin Slovakiassa, mutta kummoista nippua se ei saanut kasaan. Se saapui karsintaturnaukseen kuuden kenttäpelaajan ja yhden maalivahdin turvin – kansainvälisen salibandyliiton IFF:n tiedotteen mukaan siksi, että joukkueen kaikille pelaajille ei myönnetty Schengen-viisumia.

Nyt on kaiken kukkuraksi paljastunut, että maalivahti Marcel Wajda ei ollut mukana alkuperäisellä pelaajalistalla. IFF:n sääntöjen mukaan maalivahdilla ei ole tällöin oikeutta pelata.

Liitto on nyt päättänyt, että Norsunluurannikko saa pelata MM-karsintaturnauksen loppuun "joukkueen kehittymisen ja oppimisen kannalta", mutta sen tuloksia ei lasketa C-lohkon tilanteeseen mukaan.

Tilanne on johtamassa muutokseen IFF:n kilpailusäännöissä. Jatkossa IFF:n virallisiin tapahtumiin ollaan vaatimassa vähintään 12 pelaajan kokoonpano.

Salibandyn MM-kisat pelataan tämän vuoden joulukuussa Suomessa. Suomen ei tarvitse isäntämaana osallistua karsintoihin.

Lue myös:

    Uusimmat