Käsittämätön munaus: Manchester United osoitti kunniaa tuomitulle pedofiilille

Manchester United kutsui tuomitun pedofiilin erityisvieraakseen seurahistoriansa suurimpaan naisten jalkapallo-otteluun viime vuoden maaliskuussa, kertoo The Guardian tuoreessa artikkelissaan. Englantilaislehden mukaan United epäonnistui suorittamaan asianmukaiset tarkistukset henkilön taustoista, vaikka tämä oli seuran naisjoukkueen entinen valmentaja.

Geoff Konopka, 79, toimi Manchester Unitedin naisten joukkueen valmentajana vuosina 1983-2001. Vuonna 2011 hänet kuitenkin tuomittiin neljäksi vuodeksi vankilaan ja kymmeneksi vuodeksi seksuaalirikollisten rekisteriin sen jälkeen, kun hänet oltiin todettu syylliseksi alaikäisen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon ja alle 16- ja 14-vuotiaisiin tyttöihin kohdistuneisiin siveellisyysrikoksiin.

Manchester United kommentoi kohua torstaina tiedotteella, jossa se totesi saaneensa tietoja Konopkan saamista tuomioista vasta hiljattain. Tämän jälkeen seura sanoo olleensa kiireellisesti yhteydessä asiaankuuluviin oikeus- ja jalkapalloviranomaisiin tosiseikkojen selvittämiseksi.

– Seura on ryhtynyt asianmukaisiin toimiin saatuaan tämän tiedon, eikä se ole enää yhteydessä kyseiseen henkilöön. Manchester United ilmaisee syvän myötätuntonsa uhreille ja kaikille niille, joita nämä kauhistuttavat rikokset koskettavat, englantilaisseura pahoittelee tiedotteessaan.

Kyseisessä naisten Superliigan ottelussa Manchester United voitti Evertonin 3–1-lukemin. Se oli ensimmäinen kerta, kun Unitedin naisjoukkue pelasi ottelunsa Old Traffordilla. Paikalla oli ennätysyleisö, yli 20 000 katsojaa.

Lue myös:

    Uusimmat