Kartta: Tuleeko sinunkin nurkillesi jättiläismyllyjä?

Suomeen ollaan rakentamassa valtava määrä uusia tuulimyllyjä, jos työ- ja elinkeinoministeriön visio toteutuu. Tavoitteen mukaan vuoteen 2020 mennessä Suomessa olisi jopa 2500 megawatin tuulivoiman tuotantokapasiteetti. Se tarkoittaa noin kuuttasataa tuulimyllyä lisää.

Hankkeita on kuitenkin vireillä paljon enemmän: VTT:n mukaan hankkeita oli viime syksynä julkaistu yli 11 000 megawatin edestä. Merelle suunniteltujen hankkeiden osuus oli 2975 megawattia.

Uudet tuulivoimalat ovat selvästi aiempaa suurempia, lähes 250 metriä siipikorkeudeltaan, eli samaa kokoluokkaa kuin esimerkiksi Tampereen maamerkki Näsinneula. Parhaat paikat tuulivoimalle ovat lähtökohtaisesti rannikolla - ei kuitenkaan avomerellä, jonne yhteyksien ja sähkönsiirron rakentaminen tulee yritykselle kalliiksi. 

Oheiselta VTT:n kartalta voit tarkastaa, onko sinun kotiseudullesi suunnitteilla tuulivoimaloita. Kaupunkia klikkaamalla näet tarkempaa tietoa hankkeista. Esimerkiksi Kouvolaan näkyy suunnitellun Oxford Intercon Finland Oy:n hanketta, johon kuuluisi 8 - 13 tuuliturbiinia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja