Karri Kivi näkee synkkiä uhkakuvia Pekka Virran SaiPa-pestissä: "Kestääkö pipo?"

3:42
SaiPan johtoonsa ottanut Pekka Virta vertaa uutta projektiaan aikaansa Kuopiossa ja Raumalla: "Paljon samaa".

Pekka Virta huipensi neljän vuoden projektinsa Rauman Lukossa Suomen mestaruuteen. Kevään juhlien jälkeen arki muuttui, kun Virta pakkasi tavaransa ja siirtyi länsirannikolta itärajalle Lappeenrantaan.

SaiPalle mestarivalmentajan saaminen joukkueen johtoon on kuin lottovotto. Lappeenrantalaiset pelasivat vielä keväällä 2014 pronssiottelussa, mutta sen jälkeen käyrä on ollut laskeva. Viime kausi päättyi väliaikaiskomennossa, kun lomautettu päävalmentaja Tero Lehterä riitautui seurajohdon kanssa.

Pekka Virran kolmivuotisella projektilla on tarkoitus nostaa SaiPa takaisin parrasvaloihin. C Moren asiantuntijat pitävät Virtaa oikeana miehenä siihen.

– Tuli kerralla vaatimustason nosto, vaikka varmasti se on ollut korkealla Lehterälläkin. Peksin (Virta) auktoriteetti tuntuu studioon asti. Mitä hän sanoo, sillä mennään, C Moren asiantuntija Ari Vallin kuvailee Virran vaikutusta. 

– Hän on osoittanut, että osaa tehdä oikeita asioita ja tuoda joukkueen pohjamudista huipulle.

Virran kausi Lappeenrannassa on alkanut tuloksellisesti kohtalaisen hyvin. Kolmesta pelaamastaan ottelusta SaiPa on voittanut kaksi ja hävinnyt kerran. C Moren asiantuntija Karri Kivi ennakoi Virralle kuitenkin kivistä taivalta SaiPan peräsimessä. Viime vuosina voittamaan tottunut Virta saa vuorostaan totutella myös häviämään.

– KalPan kanssa finaaliin, Lukossa neljä vuotta, joista viimeiset kaksi vuotta pelkkiä voittoja. Miten pipo kestää sen, että voittoja ei todellakaan tule samaan tahtiin? Se ei ole mikään helppo tilanne.

Virta solmi SaiPan kanssa kolmivuotisen sopimuksen. Pitkän projektin odotetaan kehittyvän vähitellen huippuunsa.

– Hän on tehnyt paljon pitkiä projekteja. Mutta kun on tottunut voittamiseen, se on lähes mahdotonta tottua siihen, että häviääkin todennäköisesti enemmän pelejä.

Virta itse sanoo, että hän on tullut tuomaan muutosta SaiPan toimintaan.

–Tässä projektissa on hyvää se, että on paljon nuoria jo valmiina, ja sitten on halu määrätynlaiseen muutoksen, Virta sanoo C Moren haastattelussa.

– En sano, että joku on tehnyt huonosti tai väärin. Kysymys on siitä, että joskus pitää uudistua, ja sitähän tämä on, että saadaan ihmiset innostumaan ja seuraamaan jotain punaista lankaa uudella innolla. Samat ihmiset tätä tekevät, ja jostain pitää puskea intoa lisää.

Pääkuvan videolla Virta vertailee myös Lappeenrannan projektiaan aiempiin kausiinsa Kuopiossa ja Raumalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja