Ilvekselle karmea uutinen puolivälierien alla: Sentteri tuntuvaan pelikieltoon – "Vaarantanut piittaamattomasti vastustajaa"

Jääkiekkojoukkue Ilveksen keskushyökkääjä Samuli Vainionpää sai SM-liigalta kolmen ottelun pelikiellon tiistain SaiPa-ottelussa tapahtuneesta taklauksesta.

Vainionpää taklasi 1. pudotuspelikierroksen ratkaisuottelussa SaiPan Erik Autiota avojäällä ja sai kahden minuutin rangaistuksen estämisestä. Autio loukkaantui eikä pelannut ottelua loppuun.

– Videotallenteen perusteella kurinpitodelegaatio toteaa, että Vainionpään taklaus kohdistuu voimakkaasti Autiota päähän ja vartaloon. Taklaus ei ole suunnattu ylöspäin, mutta siitä huolimatta taklauksessa tapahtuu voimakas ja suora osuma Vainionpään vasemmasta olkapäästä taklatun pelaajan päähän, SM-liigan kurinpitodelegaatio muotoilee tiedotteessa.

Kurinpito mainitsee, että Autio on ennen taklausta normaalissa peliasennossa eikä hänen peliasentonsa muutu ennen taklausta.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että Vainionpään olisi pitänyt pystyä suorittamaan taklaus ilman suoraa osumaa vastustajan päähän. Delegaatio toteaa, että edellä mainituilla perusteilla Vainionpää on taklauksellaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa ja tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus.

Ilves kohtaa puolivälierissä Kärpät. Ottelusarja alkaa perjantaina Oulussa, ja Vainionpää kärsii pelikieltonsa sen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat