Kärppien Juhamatti Aaltosella tiukka viesti joukkueelleen: "Turha siellä on alkaa paskoa housuunsa"

2:32
Juhamatti Aaltosella selvä ohje ratkaisevaan Sport-kamppailuun: "Turha siellä on paskoa housuunsa".

Kärpät hukkasi turvallisen 4–0-johtonsa pudotuspeliavauksessa torstaina Vaasassa. Sport iski viimeisellä kympillä kaksi maalia, ja perjantain kamppailu Oulussa sai huomattavasti lisäjännitystä.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella paremmuus ratkaistaan poikkeuksellisesti kahden ottelun yhteismaaleilla. Poikkeuksellinen pelisapluuna muuttaa pelitaktiikkaa huomattavasti. Kärppien päävalmentajan Mikko Mannerin mukaan poikkeustilanne näkyi torstain kamppailussa Kärppien selvässä johtoasemassa.

– (Normaalisti) todennäköisesti otettaisiin siinä tilanteeessa henkistä ja fyysistä, sääntöjen rajamailla olevaa yliotetta. Pyrittäisiin menemään vastustajan taitopelaajien ihon alle, Manner kuvaili.

– Tulisi vihellyksen jälkeisiä kahakoita paljon enemmän, koska yksittäisen pelin voittoa kun haetaan, ei ole väliä päättyykö peli 10–0 vai 2–1. Tässä ei parane hölmöillä yhtään, koska jokainen maali on tärkeä.

Jokaisen maalin tärkeys tuli selväksi, kun Sportin onnistui nousta neljän maalin takaa kahden maalin päähän. Näin perjantain ottelussa kaikki on yhä hyvinkin mahdollista. Torstaina Kärppien toisen maalin laukonut Juhamatti Aaltonen sadatteli ottelun jälkeen sitä, että Kärpät päästi Sportin mukaan liian helposti.

– Unohdettin, että tässä pelataan yhteistuloksesta. Johdettiin 4–0 ja annettiin kaksi ihan ilmaista maalia. Kaksi ollaan edellä, mutta ihan turhia maaleja, Aaltonen paalutti.

Aaltosen haastattelun voit katsoa pääkuvan videolta.

Perjantaille kokenut hyökkääjä hahmotteli joukkueelleen taktiikaa, jolla puolivälieräpaikka ansaitaan. Aaltonen painotti rohkeutta pelata.

– Ei siinä mitään, lähdetään pelaamaan. Niitten pitää tehdän maaleja ja meidän pitää yrittää kanssa tehdä maaleja. Ei voida 60 minuuttia vain räiskiä kiekkoa ja puolustaa, Aaltonen järkeili.

– Ne joutuvat ottamaan riskejä. Ollaan valmiina ja pelataan sitä peliä. Turha siellä on alkaa paskoa housuunsa.

Perjantain toisessa ottelussa kohtaavat Ilves ja KooKoo. Ilves oli torstaina parempi lukemin 4–1.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja