Kärpät seuraa yhä markkinoita – ykkösmaalivahdista huolestuttavia uutisia

Maalikooste: Ilves - Kärpät 6:33
Videolla kuvaa Kärppien edellisestä SM-liigaottelusta.

Jääkiekon SM-liigassa Oulun Kärpät teki maanantaina liikkeitä, kun se pääsi sopuun NHL-seura Carolina Hurricanesin kanssa Tuukka Tieksolan lainapestistä. 21-vuotias hyökkääjä palaa loppukauden ajaksi Ouluun. Kärppien urheilutoimenjohtajan Harri Ahon mukaan oululaisseura aikoo yhä seurata markkinoiden kehittymistä.

SM-liigan siirtoikkuna sulkeutuu keskiviikkona 15. helmikuuta kello 23.59. Ennen tätä useat SM-liigaseurat ovat jo tehneet liikkeitä.

Kärpät hankki jo aiemmin maalivahdin, kun se nappasi SaiPan ykköstorjujan Niclas Westerholmin jo täksi kaudeksi Ouluun.

– Olemme tehneet niitä liikkeitä, mitä tässä on jo tovin ajan suunniteltu. Hienoa, että löysimme Karolus Kaarlehdolle seuran (Timrå IK). Tieksola tuli vähän pidemmän kaavan kautta. Olimme käyneet neuvotteluja Hurricanesin kanssa ja hienoa, että asiat menivät maaliin. Tiedämme hyvin, että minkälainen pelaaja on kyseessä. Kaikki hoitui hyvässä yhteistyössä, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoo MTV Urheilulle.

Tieksola on pelannut tällä kaudella 40 ottelua AHL-seura Chicago Wolvesin riveissä tehoin 4+11=15. Hän edusti Kärppiä vielä viime kaudella.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Jäävätkö Kärppien liikkeet tähän? Eivät välttämättä. Ahon mukaan Kärpät seuraa yhä markkinoiden kehittymistä.

– Nyt katsotaan, että mikä tilanne on. Meillä puolustus on terveenä ja hyökkäyksessä on muutamia loukkaantumisia, mutta näillä näkymin nekin pelaajat ovat palaamassa vielä ennen runkosarjan loppua kehiin. Pitää olla aina perusteltua, jos joukkuetta vahvistetaan. Nämä kaksi hankintaa olivat ihan selkeästi sellaisia, mitä aioimmekin tehdä. Halusimme hyökkäykseen ratkaisuvoimaa ja uskomme, että Tieksola pystyy sitä tarjoamaan. Veskariosastolle Westerholm oli ihan ykkösjuttu ja teimme hänen kanssaan jo jatkoa samalla, Aho perkaa.

Kärppien hyökkääjäosastolta ruotsalaislaituri Petter Emanuelsson on ollut jo kuukausien ajan sivussa. Tuoreeltaan Kasper Björkqvist on ollut sivussa loukkaantumisen takia.

Aho myöntää, että markkinatilanne muuttui sen jälkeen, kun osa SM-liigaseuroista nosti kädet ylös.

– Sitä ennen oli hiljaista. Nyt homma aukesi ihan selkeästi, Aho kuvailee.

Kärpillä on myös omia huolenaiheita kevään huipennusta kohti mentäessä. Oululaisseuran ykkösmaalivahti Joel Blomqvist on ollut joulukuusta lähtien sivussa, kun hän sai tärskyn päähänsä vierasottelussa Tapparaa vastaan. Pääosuma oli 21-vuotiaalle Blomqvistille jo toinen tällä kaudella.

SaiPasta tulleen Westerholmin hankinta viittasi vahvasti siihen, että Blomqvistin kohdalla tilanne on edelleen pahasti auki.

– Hän ei ole vieläkään joukkueen harjoitteluvahvuudessa mukana. Se kuvastaa sitä, että hän ei ole ihan heti palaamassa kehiin. Tilannetta on hyvin vaikea ennustaa, Aho myöntää Blomqvistista.  

Lue myös:

    Uusimmat