Kärpät passitti Jokerit lomille

Kärpät passitti Jokerit kesälaitumille jääkiekon SM-liigan neljännesfinaalitaistelussa 0-1-voitolla. Kärppien sankari oli Markus Korhonen, joka torjui kaikki Jokerien laukaukset ja säilytti puhtaan maalin. Kärppien voittomaalin laukoi Sakari Palsola ajassa 42.01.

Pelin alussa Jokerit painosti ja Kärpät jäähyili. Ensimmäisen yhdeksän minuutin aikana Jokerit sai pelata ylivoimalla neljä minuuttia, mutta peli tuntui olevan kipsissä. Erätauolle mentiin 0-0-tilanteessa.

Toisessakaan erässä ei löytynyt ratkaisijoita ja hyökkäyksiä tehtiin molempiin päätyihin onnistumatta.

Mutta sitten heti kolmannen erän alkuun Kärppien Sakari Palsola iski Jokereille luun kurkkuun. Kärpat siirtyi maalilla lähemmäksi semifinaaleita eli 0-1-johtoon. Hyvästä syötöstä vastasi Juha Joenväärä.

45 minuutin pelin jälkeen Kärpät sai viiden minuutin rangaistuksen. Jokerit yritti tiukasti, mutta maalivahti Markus Korhonen oli valppaana. Kerran kiekko jo meni maaliin, mutta päätuomari näytti tilanteesta korkeaa mailaa, eikä maalia hyväksytty. Jokerit sai jopa minuutin verran pelata viidelle kolmea vastaan, mutta Jokerien peli oli sekaisin.

Kärpät otti arvokkaan voiton ja teki suuren yllätyksen SM-liigassa: sarjanousija pudotti runkosarjan voittajan. Kärpät kohtaa seuraavaksi TPS:n.

Ottelutilastot:

Jokerit-Kärpät 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

1. erä:
Maaliton.
Jäähyt: 0.30 Harri Aho K 2 min, 7.20 jr Kärpät (kärsi Kimmo Salminen) 2 min.

2. erä:
Maaliton.
Jäähyt: 24.34 Niko Mikkola J 2 min, 33.40 Aho K 2 min, 34.56 jr Jokerit (kärsi Mikkola) 2 min.

3. erä:
42.01 Sakari Palsola (Juha Joenväärä) 0-1,
Jokerit aikalisä 58.55.
Jäähyt: 45.00 Kristian Taubert (kärsi Harri Korpela) K 5+20 min, 48.50 Aho K 2 min.

Jäähyt yht: Jokerit 2x2 min = 4 min, Kärpät 4x2 min ja Kristian Taubert 5 min + PRK = 33 min.

Torjunnat: Pasi Nurminen J 6+10+5=21 (pois 58.55-60.00), Markus Korhonen K 10+10+21=41.

Tuomarit: Juha Repo ja Rami Savolainen (Jukka Favorin ja Kari-Pekka Tarko).