Karmiva paljastus EM-kisoissa stadionille rysähtäneestä aktivistista – tästä syystä tarkka-ampujat eivät reagoineet

Venäjä löi Huuhkajat kirvelevässä trillerissä – Mika Saukkonen ja Juha Reini perkaavat pelin kiinnostavimmat käänteet 5:57
MTV Uutiset Live perkasi Huuhkajien Venäjä-tappion.

Jalkapallon EM-kisoissa nähtiin kohahduttava tilanne, kun Ranskan ja Saksan välisessä huippuottelussa kentälle laskeutui varjoliitäjä.

Hyppääjä oli Greenpeacen aktivisti, jonka protesti meni pahasti pieleen. Hän sotkeutui stadionin yläkameran johtoihin ja joutui laskeutumaan kentälle. Saksan poliisin mukaan rytäkässä loukkaantui kaksi ihmistä ja heidät toimitettiin sairaalahoitoon.

Saksalaislehti Bildin mukaan tarkka-ampujat olivat täydessä valmiudessa ampumaan aktivistin alas. 

– Tarkka-ampujat eivät puuttuneet asiaan Greenpeacen logo vuoksi. Jos poliisi olisi tullut toiseen päätelmään, että kyse olisi ollut terroristihyökkäyksestä, olisi aktivisti voinut maksaa hengellään, Saksan sisäministeri Joachim Herrmann kertoi Bildille.

– Poliisin ampuma-aseiden käyttö olisi ollut täysin oikeutettua. Heitä ei voisi laittaa vastuuseen sellaisesta teosta, Herrmann jatkoi.

Aktivisti oli protestoimassa EM-kisoja sponsoroivaa Volkswagenia vastaan. Greenpeace kertoi tapahtuneen jälkeen, että heidän tarkoituksensa ei ollut satuttaa ketään. 

– Protestin ei ollut tarkoitus keskeyttää ottelua tai satuttaa ketään. Toivomme, että kaikki ovat kunnossa ja kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Kaikki ei mennyt valitettavasti suunnitelman mukaan, Greenpeace tiedotti.

Ranskan ja Saksan ottelu päättyi Ranskan 1-0-voittoon Mats Hummelsin omalla maalilla.

Lue myös:

    Uusimmat